T`i terheqim te mirat e jo te kqijat

Ne jemi force terheqese e te mirave dhe te kqijave pran vetevetes, permes mendimeve e sjelljeve tona. Ne ato permbajtje te gjerave, proceseve dhe cilesive ku i perqendrojme ma shume mendimet, te mira apo te kqija qofshin ato, po ato i terhjekim.
Nese fokusohemi me mendime e sjellje tona tek edukata e dituria, te edukuar e te dijshem do behemi. Nese fokusohemi tek pasurija apo varferia, te pasur apo te varfur do behemi. Nese fukusohemi tek shendeti apo tek smundjet, tek e ndershmja apo e pandershmja, tek e mira apo e keqja, njerezorja apo antinjerezorja, ato cilesi i terheqim tek vetevetja dhe te tille behemi.
Te gjitha veprat tona qe i bejme, te mira apo te kqija qofshin ato, shkaktar jane mendimet dhe sjelljet tona, te fokusuara mbi to.
Lexusi im i dashur, ne nderin dhe ne interesin tone personal, familjar e kombetare eshte, qe t`i perqendrojme ma shume mendimet tona e sjelljet, aty ku terhjekim gjera e vepra te mira te kesaje bote, e jo aty ku i terhjekim gjerat e kqija dhe veprojme keqe per veti, per familjen, per vendin ku jetojme dhe per kombin. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje