Nuk ka gje me shkaterruese per ne, se sa nje temperament qe nuk mund ta kontrollojme tek vetja jone. Mjetet me efikase qe na mundesojne ta marrim veten nene kontrolle jane dashuria, respekti, mirekuptimi dhe tolerancat ndaj tjereve. Me keto veprime e shukim zjarrin para se te mere flake, ku mund te digjemi, ne dhe tjeret ne raport me ne. Nuk ka gje me te lodhshme dhe me shkaterruese per jeten e shendetin tone, se sa zemrimi ne tjeret dhe ndjenja e pa sigurise qe te shprehemi para tyre. Sa me i madh zemrimi ndaj tyre, aqe me e madhe behet frika dhe me shume humb guximi te ballafaqohemi me ta.
Mjetet qe e zbusin zemrimin, zvoglojne friken dhe e rrisin guximin e vetekontrollin, te perballemi me tjeret, tham me pare, se jane dashuria, respekti, mirekuptimi dhe toleranca ndaj tjereve. Nese i bejme keto veprime, i krijojm vetit mundesi te flasim me qete, me guximshem, me bindshem dhe ma me respekt ndaj vetevetes, duke argumentuar bindshem te verteten ne raport me tjeret. Qe mos te zemrohemi, mos ta humbim vetkontrollin dhe mos t’i prishim raportet e mira me tjeret, duhet pranuar ata ashtu siq jane, sepse asnjeri prej tyre dhe prej neve, nuk jemi aqe te persosur dhe pa t’meta.
Edhe pse e kemi veshtire t’i pranojm njerezit ashtu s’ice jane, nese i perdorim mjetet e permendura me larte ne krye me dashurine, behet i mundshem dhe me i lehte pranimi. Lexuesi im i dashur, nese done ta keshe veten nene kontroll, ta fitosh guximin te perballesh me tjeret dhe mos t’i prishish raportet e mira me ta, perdore mjetin e dashurise, respektit, mirekuptimit dhe tolerances ndaj tyre.

Jame duke lexuar ato libra qe ma mundesojne, te mendoje thelle e me thelle dhe qe me japin nje shtyse me te forte, per ta ndryshuar jeten time perdite e ngapak drejte kuptimit me te qarte, menagjimit me te mire, respektit me te madhe dhe dashurise me te thelle ndaj saje. Ne keto libra po lexoje per virtytet me te larta dhe veset njerezore. Disa nga ato po i gjeje edhe tek vetja ime. Ne to, po i lexoje bukurite madheshtore dhe shemtite e botes njerezore e personale. Po lexoje per krimet qe i bejne grupe individesh, grupe politikanesh dhe fetaresh. Po lexoje per format e perhapjes se prostitucionit, trafikimit me qenje njerezore dhe trafikimit me substanca narkotike. Po lexoje per tradhtite kombetare dhe korrupcionin. Ne keto libra po lexoje format me njerezore e me antinjerezore te organizimit te jetes. Po lexoje si pasurohen njerezit e behen milarder, e si mbesin te varfer. Po lexoje si fitohen miqte dhe armiqte, si luftohet kunder brengave, shqetesimeve, nervozes, urrejtjes, frikes dhe xhelozise. Po lexoje per altruizmin dhe egoizmin tek njerezit. Ne keto libra jame duke lexuar, se si rriten standardet personale e shoqerore per te jetuar. Si te mbeshtetemi ne mjetet madhore qe i shendrrojne problemet tona ne krijimtari, vetebesim dhe kurajo mbushur plote vullnet.
Si ta marrim nen kontrolle fatin tone mendor, emocional, fizik dhe finanaciar. Po lexoje gjithcka qe eshte me e nevojshme per ta organizuar nje jete me te mire e me te lumtur.
Ne funde po u drejtohem me nje kerkese, dale nga zemra e thellesia e shpirtit t’im: Ju nxenes, studente dhe qytetare te dashur, lexoni sa me shume libra qe ndikojne tek ju, te beni ndryshime sa me te medha per nje jete me te mire, me humane dhe me te lumtur, e cila kerkone pune e perpjekje te vazhdueshme!