Po i lexoi ato libra…

Jame duke lexuar ato libra qe ma mundesojne, te mendoje thelle e me thelle dhe qe me japin nje shtyse me te forte, per ta ndryshuar jeten time perdite e ngapak drejte kuptimit me te qarte, menagjimit me te mire, respektit me te madhe dhe dashurise me te thelle ndaj saje. Ne keto libra po lexoje per virtytet me te larta dhe veset njerezore. Disa nga ato po i gjeje edhe tek vetja ime. Ne to, po i lexoje bukurite madheshtore dhe shemtite e botes njerezore e personale. Po lexoje per krimet qe i bejne grupe individesh, grupe politikanesh dhe fetaresh. Po lexoje per format e perhapjes se prostitucionit, trafikimit me qenje njerezore dhe trafikimit me substanca narkotike. Po lexoje per tradhtite kombetare dhe korrupcionin. Ne keto libra po lexoje format me njerezore e me antinjerezore te organizimit te jetes. Po lexoje si pasurohen njerezit e behen milarder, e si mbesin te varfer. Po lexoje si fitohen miqte dhe armiqte, si luftohet kunder brengave, shqetesimeve, nervozes, urrejtjes, frikes dhe xhelozise. Po lexoje per altruizmin dhe egoizmin tek njerezit. Ne keto libra jame duke lexuar, se si rriten standardet personale e shoqerore per te jetuar. Si te mbeshtetemi ne mjetet madhore qe i shendrrojne problemet tona ne krijimtari, vetebesim dhe kurajo mbushur plote vullnet.
Si ta marrim nen kontrolle fatin tone mendor, emocional, fizik dhe finanaciar. Po lexoje gjithcka qe eshte me e nevojshme per ta organizuar nje jete me te mire e me te lumtur.
Ne funde po u drejtohem me nje kerkese, dale nga zemra e thellesia e shpirtit t’im: Ju nxenes, studente dhe qytetare te dashur, lexoni sa me shume libra qe ndikojne tek ju, te beni ndryshime sa me te medha per nje jete me te mire, me humane dhe me te lumtur, e cila kerkone pune e perpjekje te vazhdueshme!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje