Muaj: Tetor 2014

 • Ti njohim dhe analizojm mendimet tona

  Mendimet jane procese psikike qe kane nje force terheqese te cilat na sjellin entuziazem,gezim,kenaqesi,qetesi,paqe e lumturi ne jete. Po ashtu na sjellin edhe hidherim,frikesim,pikellim,nervoze, zemrim dhe gjendje te tensionuar emocionale. Kjo qe cekem me larte,varet nga ne,se a i lejojme mendimet tona te na sjellin te mira apo te keqija. Nese ndjeshmerite tona fizike e […]

 • Sa dhembje,sa denigrime dhe sa shkatrrime po i sjellin shoqerise kosovare egoistet e pandershem dhe te pashpirte

  Sjellje egoiste konsiderohen ato veprime qe i bejne disa persona ne dem te tjereve, per t´i realizuar deshirat dhe qellimet e tyre. Cdo e keqe qe i vie shoqerise, i vie per shkak te sjelljeve dhe veprimeve te atyre qe jane egoist te pangopur e te pandershem, shpirterisht dhe moralisht te deformuar. Kjo dukuri e […]

 • Menyra e te menduarit manifestohet permes ndjenjave tona

  Cdo gje qe ndodhe tek ne gjate jetes, eshte terhequr nga menyra e te menduarit tone. Duam apo nuk duam t´a pranojme kete, ky eshte nje fakt i cili nuk mund te jete ndryshe. Sa me pare qe bindemi dhe e pranojme kete konstatim, aq me pare jeta jone do te transformohet,  drejte te mirave […]

 • Nese besojme se i meritojme gjerat e mira do t´i realizojme sa me pare ato

  Mendimet tona barten here ne fushen e gjerave te mira, e here ne ato jo te mira. Aty ku qendrojne me gjate ato,tek ne e formojne besimin qe ato gjera i meritojme, qofshin te mira apo jo. Nese fokusohemi dhe perqendrohemi per nje kohe me te gjate rreth realizimit te deshirave tona apo gjerave te […]

 • Rezultati i mendimeve tona pasqyrohet ne menyren se si jetojme

  Eshte e domosdoshme te kuptojme, se ajo qe na ndodhe ne jete eshte rezultat i mendimeve tona.Imazhet qe i krijojme permes mendimeve, na sjellin ngjarje me te njejtat permbajtje gjate te jetuarit. Nese qendron ky konstatim, atehere secili prej neve duhet te kemi kujdes, se me cilin lloj te mendimeve po merremi me se shumti.Duhet […]

 • Cila eshte forca e terheqjes se rrethanave te mira e jo te mira gjate jetes sone?

  Sa e sa perpjekjet i bejm ta gjejm forcen apo shkakun e te mirave  dhe jo te mirave  qe  na ndodhin gjate gjithe jetes sone.Ne vazhden e ketyre perpjekjeve, here e fajsojm nje pale e here nje pale  tejter, here  nje rrethan e here nje tjeter, gjithnje duke e nxjerre  veten si te pafajshem dhe […]

 • Copeza letre te shkruara nga nxenesit

  I nderuari prof Isa Thaqi Me gjithe respektin qe kam per ty, mora guximin te shkruaj nje leter. Kerkoj falje nese te marre pak kohe. Me besoni se nuk arrij dot te shprehe falenderimet e mia me te sinqerta e me te thella te cilat burojne nga thellesite e zemres time, per ndihmen qe me […]

 • Pse dhe ne cilat raste manifestojme zili e xhelozi?

  Kur e humbim besimin ne forcat dhe vlerat tona, se nuk jemi konkurrente ne raport me tjeret, se nuk arrijme dot t´i plotesojme deshirat tona, linde dhe rritet xhelozia tek ne, duke na bere ziliqare te papermbajtur ndaj tjereve. Kjo e keqe na ndodhe, nese nuk jemi ne nivel te pergjegjesise se detyrave dhe obligimeve […]