Rezultati i mendimeve tona pasqyrohet ne menyren se si jetojme

Eshte e domosdoshme te kuptojme, se ajo qe na ndodhe ne jete eshte rezultat i mendimeve tona.Imazhet qe i krijojme permes mendimeve, na sjellin ngjarje me te njejtat permbajtje gjate te jetuarit.
Nese qendron ky konstatim, atehere secili prej neve duhet te kemi kujdes, se me cilin lloj te mendimeve po merremi me se shumti.Duhet veneruar ne vazhdimesi permbajtja,karakteri dhe cilesia e mendimeve tona,qe mos te na ndodhin ngjarje te pakendeshme,befasuese dhe tronditese gjate jetes.
Cka mbizotron ne mendimet tona, te njejtat rezultate do ti korrim ne jete.Nese mbizotrojne idete dhe mendimet tona se si te punojm, si te pasurohemi, si te mbushemi me dije dhe kulture, me te njejtat permbajtje do te pasurohet edhe jeta jone.Nese mbizoterojne mendimet e errta te mbushura me permbajtje qe pasqyrojne urrejtje,zili,xhelozi ndaj tjereve,me te njejtat permbajtje do te mbulohet edhe jeta e jone, nga urrejtja,zilia dhe xhelozia e tjereve ndaj neshe.
Ne mundesit tona eshte se cilat mendime,ide dhe pikepamje i lejojme te mbizotrojne gjate procesit te te menduarit.Nese eshte keshtu, ateher duhet ti lejojme te mbizotrojn ato mendime,ide dhe pikepamje rreth atyre gjerave qe i duam me se shumti.Per ta bere kete, me par duhet ta kemi te kjarte se qka per momentin duam me se shumti,cka eshte me prioritare dhe me e domosdoshme per ne, e cka nuk duam gjate jetes.         Pasi ta bejme kete, mendimet tona fokusohen me tere forcen e vullnetit rreth asaj qe e duam mese shumti, duke na imponuar ide, sjellje dhe veprime me efektive te cilat mundesojn realizimin sa me pare e sa me shpejte te tyre.
Ky proces i te menduarit vlene per secilin individ, si per gjerat pozitive ashtu edhe per gjerat negative, qe mund te na ndodhin gjate jetes.Do te ishte shume e favorshme per ne, nese e fokusojme procesin e te me nduarit, sa te jete e mundeshme vetem ne gjera pozitive, duke u larguar gjithnje e me shume prej gjerave negative.
Menyren e te jetuarit qe e gezojme secili prej neve sot,nuk duhet harruar se eshte rezultat i mendimeve tona te djeshme.Mendimet qe mbizotrojne neper kokat tone sot, duhet ta dijme secili prej neve se jane menyra e te jetuarit neser.
Nese i formojme shprehite tona, te mendojm me shpesh e me gjate, per ato gjera qe i deshirojme, shume me shpejte e shume me lehte do ti realizojme gjate jetes, duke i konkretizuar ato ne menyren e tejetuarit tone.
Per secilin prej neve vlene qe te kemi kujdes te shtuar, se cilat shprehi po i formojme gjate procesit te mendimeve tona, sepse nga formimi i ketyre shprehive,varet edhe menyra e te jetuarit.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje