28. 09. 2023

Fatkeqësisht ky popull në mesin e tij ka kukovajka shqipfolëse që po kukasin kundër unitetit, bashkimit, mirkuptimit, bashkpunimit dhe tolerancës mes tij! Ortodoksizmi dhe katolicizmi gati është zhduk tërsisht me terrorizëm ortodoks greko-sllav mes shqiptarëve dhe i ka asimiluar ata, pos grabitjes dhe pushtimit të trojev të tyre dhe vrasjeve në masë të popullatës e cila nuk është bindë të sllavizohet!

Shqiptarët nuk e zhdukën asnjë fe në trojet e tyre përmes riteve islame dhe përmes gjamijave të tyre, as përmes ritev fetare katolike e ortodokse, ku i kryenin ritet ata. Asnjë gjamij, asnjë kishë katolike, as ortodokse në trojet shqiptare pas çlirimit të Shqipërisë dhe pas çlirimit të Kosovës nuk është dëshmuar, se e ka përkrah terrorizmin duke lejuar të mbushen ato me armatim nga llojet më të ndryshme dhe të strehohen terrorist kundër shteteve fqinje, siq kanë bërë e po bëjnë klerikët sllavo-grek përmes kishav ortodokse të pushtuara me dhunë nga Serbia e Greqia fashiste!

Paqin faqen e zezë kukovajkat shqipfolëse që po ndjellin kob mbi oxhaqet e trojeve shqiptare duke fut urrjtje, vëllavrasje, përqarje në dëm të unitetit e bashkpunimit mes shqiptarëve, për ti quar proceset pëpara kombi shqiptar dhe për ta zgjidhur njëherë e mirë qështjen tonë kombtare dhe për t’i rikthyer trojet tona që naj kanë pushtuar terroristët greko-sllav të cilët kanë kryr gjenocid të pa parë ku në bot kundër shqiptarëve, përmes instrumentalizimit të kishave ortodokse të cilat përherë janë dëshmuar me terrorizëm e gjenocid kundër shqiptarëve! I juaj mësuesi Isë

27. 09. 2019- ripostim

Sinqeriteti sikur po e humb betejen në ballafaqim me të pasinqertën. E pasinqerta dita ditës po e dominon skenën e përgjithshme jetësore mes njerëzëve, e sidomos mes shqiptarëve, duke luftuar pamëshirshëm të sinqertën, të vërtetën dhe të drejtën e shqiptarëve me të pasinqertën, të panjerzishmen, me kriminalen terroriste e gjenocidale të fqinjëve tanë, banda kriminelësh sllavo-grek!

Skenat e jetës të dominuar me njerzë jo të sinqeritë, jane skena të shëmtuara e rrënqethëse të jetës njerëzore. Shëmtitë edhe pse nuk i shkojnë për shtati njerezimit, pos të panjerzishmës, ato po mbulohen me veshën e terrorizmit e gjnocidit ndaj njerzëve, sidomos ndaj shqiptarëve në trojet e veta, që kan jetuar e po jetojnë dem baba dem në Gadishullin Ilirik, kurë në këto toje nuk kishte sllav as grekë, pos paraardhësit tanë Ilir dhe pasardhësit e tyre shqiptar.

Terrorizmi gjenocidal i sllavëve dhe grekëve historikisht për 20 shekuj me radhë e ka dëshmuar brutalitetin e vetë kafshëror kundër paraardhësve tanë Iliro-pellazgë, siq po e dëshmon edhe tanë ndaj shqiptarëve pasardhës të Ilirëve, duke demonstruar pangopshmërinë e tyre me gjak të shqiptarit, me rrëmbim të trojeve, me vrasje, tortura e përzënje me dhunë nga trojet tona dhe me djegëje të shtëpive dhe pasurive që i posedonim, pa i kursyer as femijët e pafajshëm as pleqtë dhe dhunimin e e fmrave tona!

Kjo është përmbajtja e të pasinqertës terroriste dhe gjenocidale e fqinjëve tanë sllavo-grek që e ushtruan, mbi trojet e tyre, mbi shtëpit e mbi shqiptarët të mdhej e të vegjël, gra e bura, pleq, plaka e fëmij! I juaj mësuesi Isë!

21. 09. 2020- ripostim

Ekstremistët në fjalë i kanë sjellë dëme të mëdha e po i sjellin kombit shqiptar. Ndërsa në anën tjetër po i sjellin favore fqinjëve tanë pushtues, të cilët po investojnë propagandë e pare të madhe që të lulëzojnë e të zhvillohen ekstremizmat politik, fetar, regjonal, ideologjik e kulturor.

Po ta kishim ndjekë e po ta ndjekim tani shembullin e dijetarëve të Rilindjes sonë kombtare, edhe pse ata ishin fetarë të devotshëm e të njohur në botë, ata me asnjë qmim e me asnjë kusht nuk i lejuan vetit ekstremizma fetar e politik, kulturor e regjional e ideologjik, as ta vejnë fenë në radhë para kombit.

Ata nuk e perqmonin, nuk e perqanin, nuk e urrenin, nuk e fyenin kombin e vetë mbi baza fetare, politike e regjionale, kulturore e ideologjike dhe nuk e ngatrronin ate për interesa të ndryshme fetare e personale dhe nga kjo filozofi racionale arriten ta themelojne kombin shqiptar.

Askush nuk mundet me qenë fetar i devotshëm, pa qenë më parë atedhetar e kombëtar i devotshëm.

Ata që e njohin mirë e drejtë kulturën dhe filozofinë fetare, është e pamundur të mos jenë edhe adhurues të flaktë të atedheut, të gjuhës, të kulturës dhe zakonëve të përbashkta kombtare dhe mbrojtës të guximshëm të atyre vlerave që i posedon atdheu dhe kombi shqiptar.

Kush nuk e mbronë gjuhen e nënës, atdheun dhe lirinë e kombit të vetë, e gënjen vetëvetën se është politikan i ndershëm e produktiv në shërbim të interesave kombtare dhe e gënjen Zotin se është fetar edhe besimtar i vërtetë e i sinqert.

Secili prej nesh e kemi per detyrë kombëtare në radhë të parë dhe fetare në radhe të dytë që të mendojmë, të flasim e të veprojmë në atë mënyrë që t’i ulim gjakrat dhe emocionet, t’i eliminojmë interesast personale, urrejtjet dhe kundershtimet, ta forcojmë unitetin e ta eliminojme perqarjen mes kombit tonë, sepse në fundë të fundit do t’i humbim të gjitha nën sundimin e fqinjëve tanë greko-sllav.

Do ta humbim gjuhen, kombin, atedheun edhe fenë. Do ta humbim edhe njerzishmerin dhe çdo gjë mbi këtë tokë. I juaj mësuesi

16. 09. 2019- ripostim

Vëndi i një populli ku mbisundon padituria, lakmia për pushtet, dëshirat ekstreme të pushtetarëve, në dëm të interesave shoqërore e kombtare, lindë kokëforcia, mendjemadhësia, mos dëgjushmëria, shkurtpamësia e zhveshur nga karakteri njerzor dhe lindë përqarja mes njerëzve. Del në skenë anarhija, keqpërdorimi, korrupcioni, nepotizmi, amoraliteti, krimi i organizuar, varferia dhe tradhtia e politikanëve që i kemi në ballë të politikës.

Si shkak i këtyre dukurive negative e të panjerëzishme, pason ikja masive e qytetarëve prej vëndit dhe zbrazja e tij, zbrazja e shkollave dhe univerziteteve tona, nga nxënësit e studentët shqiptar, pjesa më vitale e kombit tonë dhe e atdheut, pa të cilët nuk ka atëdhe, nuk ka shtet e as liri, sepse nuk ka kush i mbronë ato dhe kush e qonë përpara procesin e zhvillimit të tyre, për shkak të humbjes së shpresës, përspektivës përsonale, familjare, institucionale, shoqërore e kombtare, duke u perpjekë ta gjejnë bukën e gojës rrugëve të botës, në vënd që ti kenë mjaftushëm të gjitha këto kushte për ekzistencë në atdheun, vendëlindjen dhe ne familjet e tyre!

Tagrën e paditurise, lakmisë së zhveshur nga karakteri njerëzor, human e social, dëshirave e kërkesave ekstreme, kokëforcisë, mendje madhësisë, shkurtpamësisë, xhelozisë, karierizmit, mos dëgjushmërisë dhe përqarjes mes nesh si shkak i politikës djallëzore të politikanëve tanë, në të gjitha trojet shqiptare, e paguan shume shtrejte populli ynë dhe pasardhësit e tij gjatë jetës!

Pastrimi dhe lirimi i Kosovës nga këto ndotësira të politikanëve tanë nuk mund të bëhet, pa pastrimin e kokës dhe shpirtit, pa ngritjen e edukatës, kulturës dhe vetëdijes së tyre, per mirëmbajtjen dhe ngritjen e zhvillimit të Kosoves dhe mbrojtjen e lirise, shtetit dhe pasurisë kombtare dhe pa ngritjen e vetëdisë sonë që mos ti tolerojmë në pushtet e mos tua japim votën politikanëve ndëtës, zhvatës e tradhtarë të vendit e kombit. I juaj mësuesi Isë

09. 09. 2023

Varësia, pavarësia dhe ndërvarësia janë etapa të zhvillimit njerëzor, të cilat duhet të përjetohen në mënyrë sistematike për ta kompletuar vetën si një përsonalitet i pjekur dhe i aftë që të kontriboi në mesin shoqëror për aq sa merr, po për aq edhe t’i jep rrethit ku jeton e më gjërë. Po nuk u arritë ky synim, diçka nuk ka shkuar në rregull me etapat e zhvillimit njerëzor. Etapa e varësisë vetëm merr nga tjerët, por nuk ka aftësi, pjekuri e as mundësi, edhe tu jap tjerëve , e jo vetëm të merr nga ta.

Etapa e pavarësisë është një shkallë më e lartë e pjekurisë krahasuar me etapën e varësisë, ku aftësitë, pjekuria dhe mundësitë e individit krijojnë kushte për tu pavarësuar individi t’i plotësoi nevojat përsonale nga forcat vetanake i pavarur nga tjerët, por ai pak mundësi ka tu jap tjerëve, aq sa merr nga rrethi. Kjo etapë pjekurie njerëzorer, ngjanë me at, sukses për mu e jo për tjerët. Ky sukses më shumë i dëmton tjerët se sa kontribon tek ta. Me një fjalë shprehur, ky sukses për mu është plaqkë në dëm të tjerëve!

Etapa e ndërvarësisë së zhvillimit njerëzor është etapë më e lartë dhe e fundit e cila i jep mundësi individit t’i jep aq rrethit, sa merr nga rrethi. Ky sukses i merituar dhe i lartë, i ngjanë suksesit për ne, jo suksesit për mua, me një fjalë për aq sa i merr rrethit individi, po për aq ka kapacitet edhe ti jep. Kurë në një shoqëri mbizotëron pjekuria e ndërvarësisë, për aq sa marrish nga tjerët edhe japish, konsiderohet një shoqëri që posedon standard të lartë demokratik, politik, ligjor e kushtetues, human, sociaë, kulturor, shkencor, moral, kombtar e njerëzor.

Shumë largë këtij ideali shoqëror të zhvillimit qëndron shoqëria jonë shqiptare! Uroi nga zemra e nga shpirti që ta ofrojmë sa më afër e sa më shpejtë idealin dhe suksesin e zhvillimit të ndërvarur në mesin e shoqërisë sonë shqiptare! I juaj mësuesi Isë

Të gjitha reagimet:

08. 09. 2015- ripostim

Si ka mundësi tu besohet atyre që na pushtuan, poshtruan, na vranë e na dhunuan, na djegën e na shkatërruan dhe bënë gjenocid mbi ne, dekada e shekuj, që një ditë të jenë shpëtimtarët e kombit tonë dhe të bëhen miqë për ne, pa patur ndoi levërdi të madhe ata për veti?! Asnjë popull i menqur nuk u beson politikanëve të vetë kuisling, marioneta të manipuluar dhe tradhtar të atdheut, po ashtu nuk u beson as armiqëve që janë dëshmuar për armiqësi të vrazhdë, pushtues të paskrupullt, të cilët kanë kryer krime ,dhunime, djegëje e shkatrrime dhe gjenocid mbi ta!

A ka mundësi tu besohet dialogu, marrveshjet e nënshkrimet atyre që projektuan lloj lloj memorandumesh shfarosese kundër shqiptarëve, atyre që naj kanë uzurpuar më tepër se sa 80% të trojeve tona, atyre që shekuj me radhë na e mbollën varfërinë, paditurinë, friken, përqarjen mes nesh, përmes teknikave më monstruoze fetare e politike, ushtarake e policore?! Si ka mundësi që populli ynë ti besoj politikës kuislinge e antikombetare që me sjelljet e veprimet e sajë të verbërta po fundos çdo gjë me vlerë kombëtare e shtetnore në favor të pushtuesëve tanë?!

Si ka mundësi ti besohet kësaj politike e cila është zhytë fund e krye në korrupcion, nepotizëm, krim të organizuar, në prostitucion, amoralitet, në militantizëm partiak dhe në shkatrrimin e vlerave tona kombëtare, kulturore, historike, ekonomike, shëndetësore, juridike dhe arsimore?!

Vërtetë a ka mundësi ti besohej kësaje politike që ka synim ta nxjerrë nga kriza e nga falimentimi shtetin tonë dhe kombin në përgjithësi, i cili është ndarë në gjashtë pjesë, ku katër pjesë edhe sote e kësajë dite janë nënë pushtim, nën poshtrim e nënë dhunim të paparë greko-sllav?!

Lexuesi im i dashur, si ka mundësi ti besohet kësajë gjendje të mbushur përplot anarhi, nëse nuk zavendësohet me ligje të respektueshme demokratkei?! I juaj mësuesi Isë