Muaj: Shtator 2019

 • Temperamentin qe nuk mund ta kontrollojme na sjelle deme te medha gjate jetes

    Nuk ka gje me shkaterruese per ne, se sa nje temperament qe nuk mund ta kontrollojme tek vetja ne raport me tjeret dhe ne raport me situatat e ndryshme me te cilat rrethohemi. Mjetet me efikase qe na mundesojne ta marrim veten nene kontrolle jane dashuria, respekti, mirekuptimi dhe tolerance ndaj situatave te ndryshme […]

 • Falemnderit, President Donalld Trump!

  Fjalimi i juaj ne OKB eshte nje shembull qe duhet ta ndjekun te gjithe presidentet e botes, te gjithe kryeministrat e ministrat, te gjithe deputetet dhe ata qe gjenden ne balle te institucioneve te ndryshme shtetnore, ekonomike, shendetesore, arsimore, juridike, ushtarake e policore, sidomos ata qe jane shqiptar. Respekt per fjalimin tuaj Prersident! “Amerika nuk […]

 • Une jam forca krijuese e jetes sime e jo tjeret

  Derisa ta kuptojm ne detaje parimin jetesor se ne jemi forca krijuese e jetes sone e jo tjeret, do te sillemi ne nje qark pa kurrfar kuptimi per jeten. Kure e them kete po mbeshtetem ne realitetin e hidhur te qendrimit te gabushem te shumices prej nesh qe mbeshtetemi ne fajsimin e tjereve per gjendjen […]

 • Mungesa e ekuilibrit jetesor me ate shendetesor na sjelle deme te pariparushme

  Nje jete e pa ekuilibruar ne fushen e shendetit fizik, psikik, emocional, intelektual, social, moral e professional ne aspektin personal, familjare e kombetare eshte e mbushur perplote divergjenca, kunderthenje e befasira, me kokeqarje e deme te medha. Jeta dhe shendeti ne kete shoqeri e cila eshte mbushur perplot telefana, kompjuter, radio, televizor, internet, revista, gazeta […]

 • Pa u marr me veteveten nuk mund te kuptojme se kush jemi ne dhe boten qe na rrethon

  Thirrja psikologjike te merremi me veteveten, ne parim eshte thirrje mjafte e qelluar nese kuptohet drejte, nese nuk deformohet me qellime te caktuara dhe nese nuk keqeinterpretohet. Sa e kuptojme, si e kuptojme dhe a kemi vullnet te mire ta kuptojme kete thirrje, pa e deformuar parimin e saje universal e njerezor, eshte nje qeshtje […]

 • Miqesia, bemiresia dhe sinqeriteti

  Eshte lehte te behemi miqe me ata qe na duartrokasin, na perkrahun dhe na bejne mire. Ndersa eshte veshtire ta mbajme miqesine me ata qe perpos duartrokitjeve, bemiresise, e perkrahjes, edhe na kritikojne, sipas sjelljeve e qendrimeve tona qe i bejme. Eshte menquri e zotesi, vision e largpamesi te miqesohemi më fort me ata, qe […]