Mungesa e ekuilibrit jetesor me ate shendetesor na sjelle deme te pariparushme

Nje jete e pa ekuilibruar ne fushen e shendetit fizik, psikik, emocional, intelektual, social, moral e professional ne aspektin personal, familjare e kombetare eshte e mbushur perplote divergjenca, kunderthenje e befasira, me kokeqarje e deme te medha.
Jeta dhe shendeti ne kete shoqeri e cila eshte mbushur perplot telefana, kompjuter, radio, televizor, internet, revista, gazeta e teknologji te llojeve nga me te ndryshmet rreth informacionit, eshte shume e veshtire te mbahet nen kontroll dhe e ekuilibruar si duhet.
Nën kete presion kaqe te madhe te kesaj teknologjie informuese, gjendjes jo te favorshme ekonomike e rrethanave te ndryshme politike, po nuk e menagjuam veten si duhet e sa duhet, qe ta shfrytezojme sa me racionalisht kohen mes ketij vershimi te madh kerkesash e presionesh, herehere stresuese e rraskapites, do te kemi nje mungese te madhe te ekuilibrit tone jetesor e shendetesor, e cila do te na sjelle telashe e kokqarje rreth humbje se kohes, shendetit, karieres profesionit dhe do te ngecemi prapa ne shume fusha te jetes personale, familjare e kombetare nga presioni i shumfishte i ndikimit te ketyre faktoreve.
Nese na del nga kontrolli menagjimi i duhur i ekuilibrit jetesor me shendetin tone fizik, psikik intelektual, emocional, social, moral e professional dhe ne raport me ekuilibrin ekonomik, politik e fetar, vertete kemi humbur vlerat me te medha te te jetuarit me dinjitet si individ, si familje e si komb.
Lexuesi im i dashur, duhet ta mbrojme me ngulm ekuilibrin e te jetuarit dhe shendetit tone qe asnje fushe jetesore te mos zhvillohet ne dem te tjetres, por te jene te barabarta mes veti, duke patur kujdes qe tu kushtojme vemendje sipas rendesise qe kane. Këtë obligim te ekuilibrit jetesor e shendetesor e ka individi, familja, shoqerija, shteti dhe kombi ne pergjithesi, qe ta ruajn ne harmoni te perbashket ekzistencen tone njerezore, morale e kombtare. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje