Agjensia e lajmeve IBNA, pyet profesorin e njohur të historisë BUXHOVIN: A mund të involvohet edhe Shqipëria në arritjen e një marrveshje finale mes Kosovës dhe Serbisë?

30. 07. 2019- ripostim

“Shqipëria nuk mund të involvohet në marrëveshje mbi konceptin e Ramës, që shteti i Kosovës të sakrifikohet në emër të “bashkimit” me Shqipërinë, që disa komuna t’i bashkohen Shqipërisë e të tjerat Serbisë. Po e ritheksoj edhe një herë: Tirana duhet të mbështesë sovranitetin shtetëror të Kosovës, pa u përzie në pazaret me Beogradin. Tirana zyrtare duhet ta dijë se formula e bashkimit kombëtar, që po përdoret me folklorizëm, duhet të zëvendësohet me unionin e mundshëm të dy shteteve shqiptare në Ballkan, si shprehje e vullnetit demokratik të të dy shteteve dhe në përputhje me interesat e BE-së, SHBA-ve dhe NATO-s dhe assesi ndryshe”, J. BUXHOVI.

Ky është një leksion i mirë për Kryeministrin e Shqiperisë Edi Rama, për Baton Haxhiun që karrabëthet me propagandë në favor të kësaj inisiative përmes TV Klan Kosova, duke e bindur edhe presidentin HashimThaqi, që të jetësohet ndarja e Kosovës mes Shqipërisë e Beogradit! Ky është një leksion i mirë edhe për misionarët shqiptar të paqës, në Shqipëri e në Kosovë, që po i shërbejnë politikës defanzive të Kryeminstrit Rama, në dëm të teritoreve të Kosovës dhe në dëmë të shtetësisë së sajë!

Heshtja ndaj synimeve kontrabanduse me teritor të vendit dhe me asetet e pasurise kombtare qe po i synojne trradhtaret se bashku me fqinjët tane pushtus, ne emer te “bashkimit” të disa komunave me Shqipërin, është vetëvrasje për Kosovën, shtetin dhe popullin e sajë . Keto synime djallëzore duhet shafitur për toke me të gjitha mjetet, nëse nuk deshirojmë të na cungohen edhe metej pjesë të trojeve tona, siq nau kane cunguar përherë nëpër dekada e shekuj, falë matrapazëve të atdheut. Pjestë tona të atdherut që kanë mbetë nën qizmen e fqinjëve tanë pushtues, duhet rimarr e jo të japim edhe pjese tjera. Dhënja e pjesëve tjera të atdheut tonë është e barabart me një tradhti të kulluar kombtare. I juaj mësuesi Isë

29. 07. 2015- ripostim

Të gjitha problemet që po i ndodhin botës natyrore dhe asaj shoqërore, botës përsonale, familjare e kombetare, janë pasojë e mënyrës së mendimëve, bindjëve, besimëve, pikëpamjëve e mënyrës së sjeljeve tona të ndotura.

Fatkeqësite e mëdha natyrore, luftrat e pergjakshme në mes njerëzeve, numri gjithnjë e më i madh i të pa strehëve mbi kokë, vdekshmëria e madhe e njerëzve nga smundjet e ndryshme e nga varferia, deficitet e shumta buxhetore, shkaterrimi i ekosistemëve, vrasjet kriminale, trafikimi i qenjëve njerëzore, drogimi me substanca narkotike, trafikimi i droges dhe prostitucioni, janë pasoj e ndotjeve tona shpirtërore, emocionale dhe intelektuale, që po na qojnë drejtë shkatërrimit të kësaj bote.

Papunësia, korrupcioni, uzurpimi dhe keqpërdorimi i pasurisë shoqerore e kombetare, nepotizmi në punsim, krimi i organizuar në fusha të ndryshme jetësore, ndarja mbi baza fetare, politike regjionale e ndarja mbi baza kombetare dhe shumë e shumë dukuri tjera negative që na qojnë drejtë shkatërrimit të kësaj bote, janë pasojë e ambientit tonë të ndotur shpirtnor, intelektual, emocional dhe pasoj e mënyrës se sjelljeve tona të ndotura.

Derisa ta kuptojmë secili prej nesh, se në radhë të parë duhet pastruar, filtruar, ndriquar e përsosur ambientin tonë shpirtëror, intelektual, emocional, social, human, moral, kombtar e njerëzor, duke u fokusuar në këtë drejtim të na ndihmojnë edhe familja, shkolla, rrethi shoqëror, literatura, mjetet e informacionit, revistat dhe rrjetet sociale, do të jenë të kota përpjekjet tona ta pastrojmë ambientin natyror, shoqëror dhe atë kombtar!

Derisa shumica nuk ia imponon pakicës të pastrohet sa më parë nga dryshket e veta, do ta pësojmë edhe më shumë ndotjen dhe shkaterrimin e ambientit personal, profesional, familjar, institucional, natyror, shoqëror, human, social, moral kombëtar e njerëzor, në mënyre zingjirore duke ndikuar njëra palë në tjetrën.

Edhe natyra, edhe shoqëria, edhe shtetet, edhe institucionet, edhe kombet, edhe familjet dhe individët, kanë ra në pikë të hallit dhe në gazep të madh, nga sjelljet e ndotura e shkatërruse të njerëzve të kësaje bote.

Ka ardhë momenti i fundit që të shpëtojmë nga ndotjet tona shpirtnore, intelektuale dhe emocionale, që secili prej nesh të merr iniciativë dhe përgjegjësi përsonale, që ta pastroj ambientin e vetë shpirtnor, emocional e intelektual, brenda mundësive nga ndotjet e ndryshme që naj sjellë mënyra e të jetuarit tonë, si rezultat i mënyrës së mendimeve, bindjeve, besimeve, pikëpamjeve dhe sjelljeve tona. I juaj mësuesi Isë

28. 07. 2023

Akterët e armiqësisë serbo-sllave e greke i kanë bërë kërditë ndaj popullatës ilire, arbërore e asajë shqiptare, duke filluar nga fillim shekulli i tetë e deri ne ditet e sotit, pa heq dorë për asnjë qast prej krimeve të veta dhe nuk kanë të ndalur krimet e agresioni i tyre. Edhe pse kishte shumë herë dialog mes Serbosllavëve e grekëve, përpjekjet ishin të kota që dialogu të përfundoi në favor të viktimës shqiptare dhe paraardhësve të tyre arbëror e iliro-pellazg, siq jane edhe sotë ka bëhen bisedime duke përfunduar në dëm të shqiptarëve e në favor të xhelatëve të tyre serbo-sllav e grekë me ndihmën e europës plakë e shelafe!

Miqtë ndërkombtar të Serbisë, siq është Rusia, Kina dhe Europa, për asnjë periudhë historike nuk kanë treguar veprim të paanshëm mes serbo-sllavëve e grekëve dhe mes shqiptarëve, duke vepruar skajshmërisht në dëm të shqiptarëve e në favor të serbo-sllavëve e grekëve, duke i shpërblyer ata me tokat tona, edhe pse na vrisnin, na përzinin me dhunë nga trojet e shtëpitë tona, na dhunonin e na poshtronin para syve të botës!

Këta miqë ndërkombtar të Serbisë, janë armiqë të Kosovës, të Shqipërisë e të shqiptarëve në përgjithësi apo jo?! Borel e Lajçak përfaqësues të Europës, ambasadori Hill në Beograd, përfaqsuesi amerikan Grenell dhe Eskobar po punojnë për favore të Kosovës apo për favore të Serbisë?!

Miqtë ndërkombtar të Kosovës nuk punojnë kurrë në dëm të sajë e për favore të serbo-sllavëve e grekëve! Nëse qëndron ky konstatim, pas cilëve miqë po fshihet opozita kosovare, me Memli Krasniqin, me Amir Abdigjikun, me Ramush Haradinajn në ballë dhe me do klinca që i ka çitë populli në opsajt përmes votës së vetë?!

Mos ndoshta pas atyre miqëve ndërkombtar amerikano- britanez e gjerman që e bombarduan Serbinë dhe na shpëtuan nga kasaphanja e Millosheviqit, që digjte e piqte dhe shkatrronte e plaqktitëte çdo gjë që gjente përpara në trojet e Kosovës, apo pas atyre “miqëve” që po e favorizojnë Serbin e serbët në dëm të qështjes sonë kombtare, me tendencën e ndarjes së veriut të Kosovës, Liqenit të Ujmanit dhe Gjigantit Trepça, për ta pamundësuar ekzistencën e shtetit të Kosovës dhe popullatës së sajë, sipas apetiteve të Serbisë e Rusisë?!

Që nga mbreteria serbe me car Dushanin, car Llazarin e carët tjerë serbo-sllav, në fillim të shekullit të 8 e këtej, që nga Serbija e parë e deri të e dyta, që nga Jugosllavia titiste e deri të Serbia millosheviqiane dhe Serbija e pasuseve të Millosheviqit, ne shqiptarët u premë e u vramë, u masakruam e u dogjëm, u ndjekëm e përndjekëm dhe prapë fuqitë e mëdha na detyruan e po na detyrojnë të bashkëjetojmë me xhelatët tanë sllav e grek dhe ti stimulëjmë prap ata me tokat e pasuritë tona toksore e mbitoksore!

Pra, është e njëjta bashkësi ndërkombëtare që nga Evropa plakë, Rusia dhe Kina e deri të Europa e ditëve të sotme sëbashku me Borellët, Lajçakët, hillët, grfenellët dhe esko-barët, që po e detyrojnë viktimen shqiptare të lëshoj pe, në dëm të vetin e në favor te xhelateve serb, malazez, maqedon dhe atyre grek, duke ua përseritur shqiptarëve masakrat nga dy e tri herë brenda një shekulli!

Dietarët kanë thënë: “Ata që nuk mësojnë nga fatkeqësitë, u përseriten prapë ato”!

Është e pamundeshme të mos e akuzosh dhe të mos e urrejsh ate që ka ushtruar dhunë, vrasje e gjenocid ndaj teje në mënyrë sistematike, pos nëse je tradhtar! Mekati më i madh është atëherë kurë nuk mësojmë prej gabimeve tona që naj kanë sjellë fatkeqësitë, u besojmë të pabesëve që na kanë ra thikë pas shpine, na komndon lakmia e qoroditur e cila po na bënë horë para botës, nuk i shuajmë ndasitë partiake e religjioze mes njëri tjetrit dhe nuk e heqim vesin e urrejtjes, kundershtimit e hasmërisë mes veti.

I juaj mësuesi Isë

26. 07. 2023

Derisa gjejnë përkrahje në mesin e shoqërisë sonë dinakët, egoistët, cinikët, hipokritët, arrogantët, të pabesët, të korruptuarit, nepotistët, zhvatësit, organizatorët e krimeve të ndryshme në ekonomij, shëndetësi, arsim, drejtësi e gjetiu. Derisa të heshtim dhe qëndrojmë duarkryq para veprave të ndyra, kriminale, antikombtare, amorale, korruptive e tradhtisë së akterëve të ndryshëm, jo vetëm që nuk do t`i zgjidhim kurrë problemet tona kombtare dhe problemet e ndryshme të brendëshme organizative , por përkundrazi edhe mëtej do të thellohen, përhapen dhe do të përkeqësohen ato!

Nuk zgjidhen propblemet tona përsonale, familjare, institucionale, politike, fetare, kulturore, historike, shkencore, shtetnore dhe kombëtare, me përkrahjen e përsonaliteteve politike, intelektuale fetare, të cilët janë dëshmuar me vesin e dinakerisë, cinizmit, hipokrizisë, arrogancës, egoizmit dhe tradhtisë, përkundrazi ato rriten e shumohen në saje të veprimtarise së tipave mbushur përplotë me vese e t’meta nga më të ndryshmet e nga më të ultat, nëse vazhdojmë ti përkrahim e ti vejmë në ballë përmes votës sonë.

Me këtë nivel të paekuilibruar njerëzor të disa politikanëve, intelektualëve e klerikëve fetarë, të cilët më shumë i marrim sesa i japin shoqërisë sonë, më shumë shkatërrojnë se sa e ndërtojnë vëndin dhe nuk janë aspak mirënjohës që marrin gjatë jetës më shumë nga tjerët, se sa u japin atyre, duke mbizotruar lakmia e shëmtuar, egoizmi i pasocializuar, mos respekti i përgjegjsive të marrura në vendin e punës, në udhëheqjen e një institucioni ekonomik, shëndetësor, arsimor, juridik, kulturos, shkencor e fetar, nuk pritet asgjë e mië nga ta.

I juaj mësuesi Isë

24. 07. 2018- ripostim

Këto fjalë të thëna e të cituara shpeshëherë përmes vargjeve të ndryshme poetike e historike e përmes këngeve, janë fjalë mburrje e vetëmashtrimi dhe shumë fjalë tjera të zbrazta si këto, mbushur përplotë mburrje e krenari të rrejshme, përmes të cilave rrahin gjoks në të thatë mendjemdhejtë e mendjelehtët, edhe pse të gjithë pushtuesit tanë të vjetër e të rinjë, jo vetëm që na kanë tremb e po na trembin, por na kanë shkaterruar, na kanë vrarë e masakruar!

Na kanë dhunuar e poshtëruar, na kanë përqarë e coptuar, na kanë përzënë me dhunë, na kanë djegë e shkrumuar shtëpi e kafshë të gjalla dhe njerzë poashtu, e na kanë hudhë për sëgjalli nëpër puse dhe mbi 80% të trojeve tona i kanë pushtuar dhe po na gjakosin sa here po u tekët që të zgjerohen sistematikisht drejtë asaj copze të Shqipërisë së mjerë që na ka mbetë!

Miku im poeti i shquar Tahir Bezhani, me thonte në një koment rreth shkrimeve të mia të kësaj natyre: “E drejta kurë thuhet, shpeshëherë të dhemb, por duhet edhe të mbush mend. Na kurrë nuk u mbushem mend as kur e pësuem rëndë. Edhe pas kësaj luftës së fundit, kinse u çliruam, desh shpuan gjoksat disa „gjeneralë“ me mburrje se çliruam vendin… Ja se si po na vijnë punët me këta mburraveca…! Ti je idol i realitetit mësuesi Isë. Rrespekt qëndrimëve tuaja intelektuale e njerezore”!

Edhe nëse nuk mund të ballafaqohemi me forcat e ndryshme pushtuse, që po synojnë sistematikishtë të na pushtojnë vendin, të na burgosin, turturojnë, vrasin e të na përzënë dhunshëm nga trojet tona që të mbesin ato pa shqiptar dhe ti kolonizojnë me kolon serbo-malazezë, maqedono-bullgar dhe me grekë, nuk është aspak mirë nga ana e jonë, të përtypemi sikur dele e të qëndrojmë të heshtur e e duarë kryq, siq përypen delet para kasapit!

Nuk është mirë të përtypemi si delet para kasapit, edhe në ato momente kurë na hyn hasmi në trojet e konaqet tona, edhe kurë naj turturon, poshtronë djem e vajza, gra e burra dhe naj vretë para syve tanë e na përzen nga shtëpitë tona, duke na dhunuar e poshtruar, sepse jeta e dhunuar dhe e poshtruar është më e keqe dhe më e vështirë se vdekja. I juaj mësuesi Isë

22. 07. 2023

Atyre që u mungon ndjenja e mirënjohjes ndaj kontributit të tjerëve, mes të cilëve jetojnë e gjallerojnë, atyre që u mungon ndjenja e faljes, tolerancës, mirëkuptimit dhe ndjenja e kontributëdhënjes për vetëvetën, për familjen, për rrethin ku jetojnë dhe për vendin ku punojnë, dëshmojnë kjartë se nuk e kanë të formuar, të gdhendur e të kultivuar, sa e si duhet sistemin e të jetuarit me nderë, me dinjitet, me optimizem, me respekt e me dashuri gjatë jetës mes njerzëve, duke dëshmuar vetën me mosmirënjohje, arrogancë, gënjeshtër, egoizëm e amoralitet.

Mosmirënjohesit, arrogantët, gënjeshtarët, egoistët dhe amoralët njihen kjartë me veprimet e veta destruktive, që sjellin telashe e kokëqarje në familje, në vendin e punës, në rrethin ku jetojnë e veprojnë, duke keqperdor pozitën, profesionin dhe përgjegjësinë që e kanë, në mënyren më banale e më antinjerëzore.

Kjo kategori njerzish jo vetëm që nuk kanë ndjenja të mirëkuptimit, tolerancës, bashkpunimit me tjerët dhe ti falin ata për ndoj gabim të mundshëm e të paqëllimshëm që e bëjnë ndaj tyre, por rebelohen e hakmerren në mënyrën më të egër shtazarake të mundeshme!

Akterët e përmendur më lartë, jo vetëm që nuk kanë ndjenja për të falë e për të mirëkuptuar, por ata nuk kanë ndjenja as për të dhënë kontributin e vetë në rrethin ku jetojnë, por përkundrazi ata zhvatin e shkatërrojnë çdo gjë që gjejnë përpara, të presin në besë, shpiunojnë tek hasmi, bashkpunojnë me hasmin, tregtojnë e bëjnë tugjarllak me pjesë të atdheut e me pasurinë e kombit dhe e shkaterrojnë tërsisht shtetin dhee atedheun ku jetojnë.

Shoqërisë njerëzore që i mungojnë mirenjohësit, falësit, tolerusit, mirëkuptusit, bashkpunusit, të moralshmit dhe kontributëdhënësit, në skenën e sajë politike, institucionale, kulturore, shkencore e fetare, në atë shoqëri mbizoteron korrupcioni, nepotizmi, krimi i organizuar politik, ekonomik, shendetesor, juridik , arsimor, kulturor e fetar dhe mbizotronë përqarja, hasmëria dhe vëllavrasja. I juaj mësuesi Isë

21. 07. 2021- ripostim

Ata që mendojnë, binden, besojnë e formojnë pikepamje dhe veprojnë duke u mbeshtetur mbi kendveshtrimin simpatik, antipatik, mbi kënvështrimin e interesit përsonal, karierist, familjar, miqësor, partiak e këndëvështrime tjera iluzore, e kanë dënuar vetën të jenë sa më largë të vërtetës, të drejtës, humanës, socialës dhe njerëzorës, sepse këndvështrimet në fjalë, jo vetëm që e deformojnë realitetin por edhe hudhin ashkla zjarri dhe përqarje mes njerzëve, familjarëve, grupeve të ndryshme shoqërore, mes një kombi dhe kombeve mes veti, gjatë përpjekjes për të ardhur sa më afër të vërtetës apo për tu larguar qëllimshëm nga e vërteta, për të cilin bëhet fjalë në një moment të caktuar.

Të mbështetësh mbi kënvështrimin simpatik ke më shumë prirje të vështrosh vetëm përparësit e një ngjarje përsonale, familjare apo grupore, vetëm përparësitë ndaj vetëvetës, një përsoni apo grup sosh për të cilët bëhet fjalë. Në të kundërtën nëse mbështetemi mbi kënvështrimin antipatik kemi më shumë prirje ti vërejmë tmetat se sa përparësit e një ngjarje, një përsoni apo shumë sosh. Po kështu ndodhë me deformim të vërtetës së një realiteti të caktuar, edhe nëse mbështetemi mbi kënvështrimin e interesit përsonal, familjar, miqësor, kolegial, partiak dhe nga kënvështrimi iluzor, i gjërave të ndryshme, e përmbysim me kokë të poshtë dhe e deformojmë tersishtë interpretimin real të një realiteti të caktuar.

Me mendime, bindje, besime, pikepamje e veprime të cilat dalin nga këndveshtrimi simpatik, antipatik, nga kënvështrimi i interesave përsonale, karieriste, familjare, farefisnore, miqësore dhe iluziore, nuk mund t`i qojmë proceset përpara e t`i arrijmë dëshirat që ia kemi vuar vetit si qëllim, qoft si individ, si familjar, si institucion, shoqëri, shtet e qoftë si komb, sepse mendimet, bindjen, besimet, pikepamjet dhe veprimet tona që rrjedhin nga këndveshtrimi simpatik, antipatik, e interesave të ndryshme dhe iluzore, e deformojnë tërsishtë të vërtetën kurë bëhet fjalë për një realitet të caktuar.

Ata që arrijnë suksese të vlefshme gjatë jetës, i menagjojnë mirë e drejtë mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe veprimet e veta, duke i liruar ato tërsishte nga e pavërteta që vije përmes këndvështrimeve të cekura më lartë, i lirojnë ato nga frika e pa arsyshme dhe friken e shëndrrojnë në forcë përmes vullnetit, dëshirës, guximit, dashurisë, vendosmërisë dhe përkushtimit, edhe me qmimin e sakrificës, për t`i kapërcyer pengesat që u dalin para gjatë veprimëve me i realizuar dëshirat dhe synimet që ia kanë vuar vetit si obligim.

Të mirat e të kqijat e kesaje bote që na ndodhin gjate jetës, rrënjët i kanë në botën e mendimeve, bindjeve, besimeve, pikëpamjeve dhe veprimeve tona.

Gezimi, dashuria, shendeti e lumturia, pasuria e mjaftushme dhe e ndershme, ngritja profesionale, raportet e mira mes njerezve, morali, humanizmi, sukseset e ndryshme gjate jetes dhe gjerat tjera të bukura qe i posedon Univerzi, realizohen permes mendimeve, bindjeve, besimeve, pikepamjeve e veprimeve tona pozitive. Ndërsa të kqijat e kësaj bote rrënjët i kanë në pjesën e negativitetit tonë të botës mendore.

Lexusi im i dashur mendimet, bindjet, besimet, pikepamjet dhe veprimet tona pozitive apo negative qofshin ato, mund t`i dallojme permes ndjenjave tona të këndëshme e të pakëndëshme, të turpshme e krenare, që pasojne fill pas tyre.

Njenjat tona janë udhërrëfysi yne që na bëjnë me dije se në cilin pozicion gjandemi, në pozicionin e pozitivitetit energjik apo në pozicionin e negativitetit. I juaj mësuesi Isë

18. 07. 2021-ripostim

Ata që jemi sot, të mirë apo të kqij qofshim, është pasojë e marrjes së vëndimëve dje. Ato vendime që i marrim sotë, do të jemi pasoj e tyre nesër.

Ky parim vlenë njëjtë si për individin, si për familjen, si për institucionet e ndryshme ekonomike, shëndetësore, arsimore, juridike, kulturore, historike e shkencore. Si për institucionet private e shtetnore, si për shtetin dhe si për kombin në përgjithsi.

Në ato momente kur vendosim të marrim një vendim, fillon edhe formësimi i jetës sonë sipas përmbajtjes që e ka vendimarrja. Ato vendime që i marrim sot, atë përmbajtje të tyre e ka fati apo fatkeqësia jonë nesër. Farën që e mbjellim në kopshtin e jetës, frytet e sajë ia korrim me kohën. Nëse kujdesemi se çfar fare po mbjellim, do t’i vjelim frytet e ëmbla e të shishme, e nuk do të korrim barishta helmuse e barishta me gjemba, nga pakujdesia gjatë mbjelljes.

“Kosova ndoshta nuk do të ekzistonte sot pa vizionin dhe kombënguljen e Presidentit Rugova. Ai ishte një njeri i madh dhe populli i Kosovës ishte me fat që e kishte atë si udheheqës”, Riçard Hollbruk, mik i shqiptarëve. ” E kam njohur Presidentin Rugova për shume vite. E kam takuar në ditë të vështira dhe në kohë më të mira. Kam patur shumë biseda të gjata me të dhe e kam patur mik”. Havier Solana

Kurë të zezës i thojnë e bardhë, e të bardhës e zezë, nuk bëhet fjalë për të vërtetën e një realiteti i cili ka ndodh e po ndodh mes shqiptarëve. E bardha dhe e zeza eshte pjesë, ku më shumë e ku më pak mes partive të ndryshme politike e gjetiu në Kosovë dhe në trojet shqiptare, si mes PDK-es, LDK-es, AAK-es, AKR-s, NISM-s, PSD-s, VV-es, etj dhe mes dy forcave të armatosura të Kosovës, si mes FARK-ut e UÇK-es dikurë, e partive dhe përsonalitetëve tjera që janë involvuar për ta vuar në dritë fatin e kombit shqiptar dhe për ta zgjidhur njëherë e mirë përfundimisht, që edhe sot e kësaj dite nuk u zgjidh!

Akterët që u përkasin këtyre asociacionëve në fjalë dhe i perkrahin apo i kundërshtojnë dhe bëjnë përpjekje ta nxjerrin me çdo kusht si të shejtë dhe pa t`meta e gabime atë asociacion të cilit edhe i takojnë, kanë gabuar e po gabojnë shumë rëndë, duk i sjellë dëme të pariparueshme qështjes tonë kombtare, qështjes se unitetit, duke e frenuar apsolutisht progresivitetin dhe zgjidhjen e duhur të qështjes sonë kombtare shqiptare, ende të pazgjidhur e shumë largë zgjidhjes.

Kur e them këtë mendim, kam bindjen time përsonale, se asnjëri subjekt i permendur më lartë nuk ishte e nuk është tërsisht i shejtë, as tërsisht i pavlerë, por tek secili prezentojnë vlerat dhe antivlerat, diku kuptohet më shumë e diku më pak.

Po t’ishin të shejtë akterët në fjalë, nuk do ta kishim këtë gjendje të mjerë mes shqiptarëve si komb, nuk do ta kishim në këtë nivel të palakmushëm ekonominë, shëndetësinë, arsimin, edukimin, drejtësinë, e fusha tjera me rëndësi jetike për kombin tonë.

Nuk do ta kishim këtë varfëri, këtë papunësi dhe nuk do të na ikte rinija nga atedheu, për ta gjetë kafshatën e bukës, tretur nëpër botë. Nuk do të ishim të ndarë e të përqarë mbi baza fetare, politike e regjionale dhe nuk do të kishim mbetë të coptuar në gjashtë pjesë. Katër pjesë ende të pushtuara nën qizmën e serbëve, malazëzëve, maqedonëve dhe grekëve.

Dy pjesë Kosovë e Shqipëri, nën diktatin e një elite të politikës sociopate shtetnore, qe e ka kap shtetin në të gjitha poret e tij, për dy dekada me radhë e sa vite, duke mos lejuar të marrin frymë lirshëm, duke përsonalizuar aparatin shtetnor, pronën e përbashkët dhe duke lejuar korrupcionin më të madh në trojet shqiptare, krahasuar me fqijët tanë për rreth, duke lejuar nepotizmin në punësim, i cili ka marr hov marrëzishte dhe duke lejuar krimin e organizuar politik, ekonomik, shendetësor, juridik e ku jo tjeter?!

Këtyre dukurive të shëmtuara, dikush po u thot janë dukuri të bardha e dikush po u thot dukuri të zeza. Ndërsa e vërteta e hidhur po përjetohet në lëkurën e e mbi supet e popullit. I juaj mësuesi Isë

16. 07. 2023

Duhet të jesh njeri i formur, i edukuar, i karaktershëmm, human, kombtar dhe i njerzishëm, që ta dallosh natyrën e pushtetit të zankonshëm e të vërtetë nga natyra e pushteti të jashtzakonshëm, të panjerzishëm dhe aspak i vërtetë. Të panjerzishmit, karieristët, egoistët, lakmitarët, kriminelët dhe tradhtarët, pushtetin e zakonshëm dhe të vërtetë e konsideojnë të jashtzakonshëm dhe të pavërtetë, pos atij pushteti që është në duartë e grabitqarëve, të panjerzishmëve, për ta jetësuar e arsyetuar rrezikshmërinë e tyre kundër popullatës që i takojnë, përmes pushtetit që ëndrrojnë ta uzurpojn pa meritë, përmes mjetëve më brutale, kundër shtetit e pushtetarëve që kanë ardhë në ballë të tij përmes votës legale të mbi 51% të popullatës.

Si ka mundësi të arsyetohen akterët e politikës pronto mafioze dhe pan, që gjaja na paskan bërë politikë konstruktive për dy dekada me radhë pas shkatërrimit të Kosovës gjatë atyre dekadave, krahauar me politikën e Qeverisë Kurti, pas nënshkrimit të zajednicës serbe, pas nënshkrimit të ekstra teritorit për kishat serbe që ishin pronë e shqiptarëve ortodoks, të uzurpuara nga bandat serbomalazeze, pas pagesës së rrymës, që nga pas lufta për bandat kriminale serbe të veriut në Kosovë, pas bashkpunimit në krimin ekonomik e politik me bandat e listës serbe për dy dekada me radhë, pas humbjes të mbi 8200 hektar tokë të Kosovëës rreth marrveshjës së demarkacionit me Malin e Zi, pas humbjes mbi 4000 hektar tokë rreth marveshjes së demarkacionit me Maqedonin veriore, pas nënshkrimit të marrveshje për ndarjen e Liqenit të Ujmanit dhe Trepçës?!

Si ka mundësi të arsyetohen akterët e politikës pronto-mafioze dhe pan, pas lejimit të ndertimit pa leje të laxheve në kodren e Diellit në veriun e Mitrovicës dhe në Zveqan për serbët kriminel të luftës, që ta kolonizojnë atë pjesë të mbi 15 shqiptarëve të shpërngulur me dhunë nga bandat serbe të veriut të Kosovës, të cilët sot e kësaj dite nuk janë lejuar të kthehen në tokat dhe shtëpitë e veta, pas korrupcionit golopantë për dy dekada me radhë, pas nepotizimit kriminal rreth punsimit të macave e kucave farefisnore, miqësore, partiake të tyre, në dëmë të punsimit real, të drejtë, profesional e njerëzor, pas abuzimit me prona shoqërore, pas abuzimit me privatizimin e ndërmarrjeve shoqërore, pas keqpërdorimit të buxhetit shtetnor?!

Si ka mundësi të arsyetohen akteret e politikës pronto-mafioze dhe pan, që kanë bërë politikë konstruktive për dy dekada me radhë, krahasuar me politikën e Qeverisë Kurti, pas shtimit të mbi 45 mij veteranëve të rrejshëm të luftës, nga afër 14 mijë veteran të vërtetë të luftës që ishin realisht më parë, pas vrasjeve të kundërshtarëve politikë të Kosovës, pas përqajve politike e regjionale, pas përpjekjeve për ta ndar Kosovën me Shqipërnë dhe Serbinë tek Ura e Ibrit, pas qitjes në treg të atdheut të Kosovës dhe tjera marifetllyqe të shumta korruptive e kriminale?!

Nuk besoi aspak që këto krime mundë të fshihen para popullit dhe prapa miqësisë me Europën plakë e Shelfae dhe prapa miqësisë së vërtetë të popullit shqipar me Amerikën që 100 e sa vite me radhë deri tek Presidenti Historik i Kosovës Dr. Ibrahim Rugova, që i ka kontribu kësaj miqësie të thellë me Amerikën! Çfarë tu themi këtyre veprimeve arogante që iu bënë Kosovës për dy dekada me radhë, pos veprime të kulluara arrognte që po kundëmojnë tradhti! I juaj mësuesi Isë

14. 07. 2023

Një pjesë e deputetëve, sëbashku me liderët e tyre partiak, dje u dëshmuan në PARLAMENTIN e KOSOVËS, se janë sikur urithët që i pengon drita e diellit dhe sa po të depërton para syve të tyre, i vërbon e i alarmon tërsisht ata dhe i nxjerr prej kontrollit racional duke arsyetuar errësirën në të cilën ndjehen komod, që mos tu vrehet verbëria e tyre dhe të fshehen pas skutave të errta, që të ndjehen sa më komod me sekretet kriminale verbuse, duke kërcnuar e shantazhuar permes erresirës, që ta pengojnë depertimin e lirshëm të dritës tek tjerët, e cila ua zhvesh para tjerëve, maskat e krimit urithëve në fjalë.

Kjo dukuri përqarëse e urrejtëse e urithëve që po qendron si re e zezë mbi fatin e kombit shqiptar, i ka shkaktuar dëme të medha nëpër rrjedha të ndryshme historike dhe po i shkakton edhe sotë e kësaj dite, nga urithët që e kanë lënë vetën pa e balansuar shendetin e tyre biologjik me atë intelektual, shëndetin shpirteror me atë emocional, shendetin human me at moral dhe shendetin e tyre kombtar me atë njerëzor, duke i humbur sytë e vetë, që të mbesin në errësirë për jetë!

Me një fjalë urithët e kane lejuar vetën të komandohen nga instiktet e egërsuara shtazore e jo nga logjika e të menduarit njerëzor, të komandohen nga egoizmi i egërsuar e jo nga altruizmi, nga lakmia e qoroditur antinjerëzore e jo nga lakmia njerëzore, humane, sociale, morale e kombtare. E kane lejuar vetën të udhehiqen nga emocionet negative, e jo nga ato pozitive dhe jane shnderruar në urrithë që i pengon drita, të cilët i kane humbur shqisat e të pamunit, e kanë tjetërsuar tërsisht funksionimin normal të sistemit të tyre nervor qendror i cili udhehiqet nga truri dhe palca kurrizore.

Populli im i dashur, mos u beso kurrë urithëve që i kanë humbë sytë e vetë, duke ikur nga drita drejtë errësirës, tua besosh fatin tëndë, sepse ata nuk i mbrojnë interesat tua, shtetit, interesat kombtare, pos interesave të veta të ulta, pas të cilëve i kanë humbë edhe shqisat e të pamurit si urithët e vërtetë duke ikur nga rrezet e diellit, për tu fshehur skutave të errta, sëbashku me krimet e tyre!

I juaj mësuesi Isë

13. 07. 2018- ripostim

I kemi mundesitë thuja gati të gjithë, nëse jemi në rregull nga aspekti i shëndetit fizik, intelektual, psikik, emocional, social, human, moral e kombtar, t`i formësojmë, t`i përsosim, humanizojmë dhe standardizojmë veprimet tona gjatë jetës, përmes forcës së ndjenjës së dhembjës, kënaqësisë, turpit dhe përmes ndjenjës së krenarisë, të cilat i posedojmë brenda nesh.

Nëse i marrim nën kontrollë këto forco formësuese dhe orientuse, i kemi marrë në duarë frejtë që e drejtojnë jetën tonë, përmes mendimeve, bindjeve, besimeve, pikëpamjeve dhe veprimeve që i bëjmë gjatë saje dhe vendimet që i marrim, do të jenë plotësisht të ndërgjegjëshme.

Të gjitha sjelljet e kqija e të pasocializuara, nëse dojmë t`i eliminojmë nga përdorimi gjatë jetës dhe të mos i përserisim herave tjera, ato duhet t`i lidhim me forcen e ndjenjës së dhembjes dhe turpit. Ndërsa sjelljet e mira, të socializuara, humanizuara, sjelljet morale, kombtare e njerëzor, duhet t`i lidhim me forcën e ndjenjës së kënaqësisë dhe krenarisë që t`i përdorim si parime tona jetesore.

Lidhja e sjelljeve të këqija, të pasocializuara dhe të pahumanizuara, me ndjenjen e dhembjës dhe turpit dhe lidhja e sjelljeve të mira, të socializuara e të humanizuara e tj. me ndjenjën e kënaqësisë dhe krenarisë, forca e tyre formsuese dhe orientuse sjellë ndryshime të mëdha progresive, humane, sociale, morale, kombtare e njerëzore tek ne, nëse vërtetë u përmbahemi bindshëm dhe me vendosmëri këtyre parimeve jetike e njerëzore.

Sa më parë që bëhemi të vetëdijshëm për fuqinë formsuese e orientuse, qe e ushtrojnë ndjenja e dhimbjes dhe turpit, ndjenja e kenaqesise dhe krenarisë mbi mendimet, bindjet, besimet, pikpamjet e veprimet tona dhe mbi mënyren e marrjes së vendimeve të ndryshme gjatë jetës, do të jemi më të kujdesshëm, se cilat sjellje po i lidhim me ndjenjat tona të përmendura më lartë.

Lexusi im i dashur, është fat i mirë, i lumtur e krenar për ne, si individ, si familje, si shoqëri e si komb, kurë mësojmë dhe edukohemi t’i lidhim ndjenjat tona të dhembjes, kënaqësisë, krenarisë e turpit si forca formësuese e orientuse që nuk na lejojnë veprimet tona të orientohen kah e panjerzishmja, jo humanja, jo socialja, jo moralja jo kombtarja e veprime tjera të ulta, që na qojnë drejtë dhembjeve shpirtërore dhe drejtë turpit para syve të botës njerëzore! I juaj mësuesi Isë

11. 07. 2020-ripostim

Shumica e deputetëve në Parlamentin e Kosovës dhe Shqipërisë, në vend që të dëshmohen përfaqësues të popullit dhe interesave të tij, ata po i përfaqësojnë interesat e veta përsonale dhe interesat e liderëve të tyre partiak nga të cilët udhëhiqen, kuptohet militantizëm partiak pakurrizorësh!

Mënyra e përfaqësimit të tyre po i ngjanë arinjëve, luajve, tigrave dhe ujqërve, kurë kacafyten mes veti pranë viktimës që ta marrin copën sa më të madhe nga trupi i pergjakur i saj, në ato momente sapo i kanë zënë pusinë asaj!

Skena rrënqethëse e trishtuse në Parlamentin e Kosovës e të Shqipërisë kanë kaluar në modë fatkeqësisht dhe po demonstrohen në mënyrën më të vrazhdë, më agresive dhe aspak njerëzore nga grupe deputetësh, të cilët luftojnë si gladiator mes veti, për t’i mbrojtë interesat e veta përsonale e partiake në mënyrën më të ultë të mundëshme njerëzore, pa e trazuar kokën fare, se ata janë përfaqësues të popullit dhe interesave të tij, interesave të vendit dhe shtetit të cilit i takojnë!

Në mendjen e secilit qytetar këta “arinj”, “luaj”, “tigra”, “ujqër” e “gladiator” janë ngulit si deputet të trishtë e të prishtë në shpirt dhe të pacipë, që nuk janë fare përfaqësues dhe mbrojtës të interesave të tyre, por shkatërrues maksimal, të joshur nga motivi përsonal, i pangopshëm dhe agresiv, që të marrin copën më të madhe nga trupi e nga jeta e qytetarit të viktimizuar, duke i shkaterruar maksimalisht interesat e tyre. I juaj mësuesi Isë

10. 07. 2015- ripostim

Po si larguam shkaqet që po e pengojnë organizimin e mirëfillt të edukimit dhe arsimit tonë kombëtar, do të jetë e pa mundëshme të eliminohen pasajat e shumta, që ditaditës po e përfshijnë këtë fushë jetike të realitetit tonë, pa të cilën është e pamundëshme të ecim në trend me kohën dhe të bëjmë jetë me dinjitet, të begatshme e të lumtur.

Hapsira e pamjaftueshme e lokalit shkollor, numri i madh i nxënësve nëpër klasë. Mungesa e kabineteve dhe mjetëve audiovizuele, ilustrative dhe demonstrative mësimore, mungesa e teksteve shkollore e univerzitare për disa lëndë mësimore të profileve të ndryshme, cilesia e dobtë e hartimit dhe përmbajtjeve të tyre për nga niveli teknologjisë pedagogjike e psikologjike.

Hartimi i korikulave apo planprogrameve shkel e shko nga njerëzit që nuk kanë përgatitje profesionale.

Pergatitja e kuadrit mësimdhënës jo aq e lakmueshme. Hartimi dhe përpilimi i testeve për cilesim, pa kritere të mjaftushme pedagogjiko-psikologjike për nivelet dhe moshat e ndryshme të nxënësve dhe studentëve. Testi kombëtar është i komprimituar fare, ku po marrin pikë më shumë ata nxënës që dijnë vetëm të kopjojnë e per dituritë e zotësitë e tyre mos të flasim!

Nxënësve të shkëlqyeshëm që përpiqen me forcat e veta, po u bije vlera gjithnjë e më shumë nga konkurenca jo reale e kolegëve të tyre. Regjistrimi i nxenesve e studenteve dhe kalueshmeria e tyre mbi baza partiake, familjare, farefisnore e mbi baza korruptive. Marrja e gradave dhe titujve shkencor po ashtu duke ngulfatur tërsisht vleren e mirfillt të edukimit, arsimit dhe shkencës.

Emrimi i kompetentëve dhe përgjegjësve të arsimit nga nivelet më të larta e deri të ato me të ulta, po bëhet pa i respektuar kriteret profesionale, pedagogjike e psikologjike, duke u mjaftuar që ata të jenë vetëm militant partiak. Neglizhenca në punë dhe papërgjegjësia ndaj askujt dhe nga askush e shkaqe tjera që nuk po i përmend në këtë shkrim, të cilat po i sjellin pasoja të mëdha arsimit dhe edukimit tonë kombtar!

Lexuesi im i dashur, keto jane disa prej shkaqeve të cilat po i sjellin pasoja të pariparueshme edukimit dhe arsimit tonë kombetar. Po nuk i larguam sa më pare këto shkaqe, pasojat do të thellohen edhe më shumë në edukimin dhe arsimin tonë, ku haraqin më të madh do ta paguajnë gjeneratat që do ti lëmë pas!

I juaj mësuesi Isë

07. 07. 2023

Politikanët shqiptar andej e këtej kufijëve i kanë fut veshët në lesh dhe nuk kanë mision ti mbrojnë interesat e popullatës që e përfaqësojnë dhe ta mbrojnë shtetin e atdheun e tyre, por mision e kanë ta mbrojnë miqësinë me ndërkombtarët dhe interesat e veta për pushtet, duke u falë troje të atdheut fqinjëve tanë pushtues greko-sllav, pa u preokupuar fare për gjendjen e katandisur të popullatës shqiptare andej e këtej kufijëve.

Fqinjët tanë pushtues sllavo-grerkë historikisht e kanë shfrytëzuar me dinakëri miqësinë me ndërkombtarët, për ti zgjëruar trojet e veta në dëm të trojeve të shqiptarëve, në dëm të popullatës që i takon atyre trojeve, përmes burgosjeve, torturave, dhunimeve, vrasjeve, gjenocidit dhe përmes përzënjes me dhunë nga trojet e shtëpitë e veta. Në të kundërten politikanët shqiptar i kanë futë veshët në lesh me të vetmin synim që ta mbrojnë miqësinë me ndërkombtaret dhe interesat e veta të ulta përsonal për pushtet, edhe në dëm të trojeve, edhe në dëm te shtetit, edhe në dëm të interesave tona kombtare!

Kjo mrapshti, verbëri ligësi dhe budallij politike e politikanëve shqiptar nuk ka të ndalur, që nga pushtimi i Ilirisë e deri në ditët e sotit, duke shkatrruar trungun e atdheut, duke varfruar e masakruar popullatën, për ta ruajtë paqën me gjakatarët gjenocidal greko-sllav, për interesa përsonale e për pushtet, me ata që nuk janë të interesuar aspak për paqë, por për të konfiskuar teritore të shqiptarëve, përmes miqësisë e dinakërisë me ndërkombtarët. Kurse në anën tjetër politikanët shqiptar për ta ruajtë miqësinë e interesat përsonale antinjerëzore me ndërkombtarët, falin pjesë të atdheut, e lënë popullatën e vetë nën zjarrin e robërisë greko-sllave!

Për tu dokumentuar kjo që u tha më lartë për gjendjen e mjerë të politikanëve tanë andej e këtej kufijëve, që nuk interesohen fare për ti mbrojtë trojet shqiptare dhe popullatën e sajë, dëshmon teritori çam me madhësi sa dy Kosova dhe popullata e Çamerisë e asimiluar nën qizmen pushtuse greke, dëshmon teritori i tokave tona dhe popullata shqiptare që ka mbetë nën qizmën pushtuse maqedone, dëshmon teritori i tokave shqiptare të Sangjakut të Nishit, në të cilin nuk ka mbetë asnjë kokë shqiptari atje nga spastrimi etnik Serbisë fashiste dhe teritori i tokave shqiptare me popullatën e saj në Luginën e Preshevës që po e heqë të zitë ullirit nën pushtimin e qizmës gjakatare të Serbisë fashiste, dëshmon teritori i tokave shqiptare dhe popullatës së sajë nën qizmën pushtuse të malazezëve!

Poa ashtu edhe në ditët e sotit për politikanët tanë qyqar e tradhtar dëshmon humbja e mbi 8200 hektarëve tokë rreth demarkacionit me malin e Zi, dëshmon, humbja e mbi 4000 hektarëve tokë reth demarkacionit me Maqedonin e Veriut, dëshmon nënshkrimi i Zajednicës serbe, dëshmon nënshkrimi i marrveshjes për ekstra teritor rreth kishave ortodokse serbe, edhe pse janë ozurpuar me dhunë ato kisha nga shqiptarët e besimit ortodoks, dëshmon përpjekja e politiknëve shqiptar për tia falë Veriun, Trepqën dhe Ujmanin Serbisë, dëshmon pagesa e rrymës për kriminelët serb për afër tri dekada, ku po u paguhet edhe tani në dëmë të popullatës shqiptare.

Tani do të shihet edhe veprimi i kryeministrit të Shqipërisë se ku do tia qet tymin ardhmësisë së Kosovës dhe popullit shqiptar me këtë vizitë që po ia bënë shteteve të ballkanit, edhe pse ka kohë që qëllimet e tij janë treguar se nuk janë konstruktive për interesat e Kosovës dhe për intertesat e kombit shqiptar në përgjithësi?! I juaj mësuesi Isë

5. 07. 2020- ripostim

Pse populli im, të lutem pse, nga komb shqiptar po përqahesh, po shkatërrohesh e po poshtrohesh në popull partishë, feshë e ideologjishë, pse të lutem pse?!

Pse nuk po i friksohesh dhe turpërohesh udhtimit tënd drejtë zhdukjes sistematike, duke imituar injorishtë e pandërgjegjshëm mbeturinat e reliket e huja fetare, politike, ideologjike e prapshti tjera, prodhuar për të zezën tënde, pse poulli im i dashur pse?!

Si nuk u mësove, si nuk po mëson, si nuk u mbushe e nuk po mbushesh mend, që asgjë nuk fitove pos humbjeve tragjike, me imitimin dhe me shërbimin që ua bëre e po ua bënë sistemeve të huja politike e fetare, si sistemeve politike e fetare të latino-romakëve, greko-bizantinëve, sllavo-ortodoksëve dhe turko-aziatikeve, të përqar mes veti e të hasmëruar si është më keq?!

A mos po e trepron me këtë dembelëllak që asgjë nuk po mëson, nuk u mbushe mend dhe asgjë nuk po fiton pos humbjeve tragjike?!

Si bre si nuk u mbushe mendë duke vrapuar pas fashizmit dhe nazizmit italian e gjerman, pas komunizmit rus, socializmit veteqeverises titist serbo-jogosllav, përherë në dëm të vetëvetës, ne dem të jetës, në dëm të unitetit, në dëm të trojeve tona, në dëm të kulturës, gjuhës, historisë dhe në dëm të zakoneve e traditës sonë, si bre si çka të ka gjetë me këtë hutij, shkurtpamësi, përplot mes veti përqarje e hasmëri?!

Pse nuk ndjeve dhembje e nuk po ndjenë për teritorët tua të humbura më par, mbi 100 mij kilometra katror, për popullatën e torturuar, masakruar, dhunuar, përqmuar dhe të përzënë me dhunë nga trojet e veta, neper shekuj e dekada dhe prap po vazhdon ti humbish, siq i humben më pare paraardhesit tane, pse bre pse, çka të ka gjetë që nuk po mbushe mendë?!

A ka turp, ligësi e tragjedi më të madhe për ne shqiptarët, pos edhe të na zhdukin tërsishtë nga faqja e dheut, që na kanë ndarë e përqar mes veti dhe naj kanë coptuar trojet si është më keq e më zi, një gjymtyrë na ka mbetur nën Greqi, tjetra nën maqedoni, një gjymtyrë e mbetur nën Serbi e tjetra nën Mal te Zi! Pa i harruar edhe gjymtyrët tjera të humbura e të tretura nën Slloveni e nën Kroaci, nën Bosne e Hercegovinë! Ku ka turp më të madh o populli im i dashur për një komb, se kjo që i ka ndodhur kombit tonë shqiptar?!

A ka turp e fatkeqësi më të madhe, që na ka zë gjum i thellë para prehjes se thikave të gjelatëve shekullor, që po i mprehin të amputojnë prap gjymtyrë të trupit tonë e të atdheut, falë qyqarëve tanë politik, dhe qyqarllakut tonë si popull, që u kemi shkuar e po u shkojmë prapa politikanëve sociopat, qyqarë, tradhtar, që ishin e janë fatkeqesia e jetes sonë, fatkeqesia e pasardhësve tanë dhe fatkeqësia e tokave tona!

Sa turp, sa ligësi e sa fatkeqësi ti mbyllim syt ,të qëndrojmë duarkryq si sociopat, si qyqar, si tradhtar, si budallenjë, të përqarë e të hasmëruar mes veti prapa politikajve tradhtar dhe para përpjekjeve të fqinjëve tanë pushtues, të na e marrin Trepçën, Ujmanin dhe pjesen Veriore te Mitrovicës, veriun e Kosovës dhe jugun e Shqipëris së bashku me detin jugor të sajë?! Vërtetë turp i turpit që nuk e lanë as ujtë e detit! I juaj mësuesi Isë

04. 07. 2023

A ka kush mes popullit shqiptar që se ka kuptuar këtë opozitë, që po lufton për pushtet e jo për shtet?! Nuk besoi, pos tradhtarëve zhvatësve të Kosovës, nepotistëve, të korruptuarëve dhe organizatorëve të krimit, sëbashku me bandat terroriste serbe në veri! Kjo opozitë që po fshihet kaq dinakërisht prapa miqëve ndërkombtar europiano- amerikan, a mos e ka për synime ta mbroi shtetin e Kosovës, popullin e saj dhe teritorin e atdheut, apo të rikthehet në pushtet?! Nuk i besoi aspak miqësisë së pistë të PDK-s, LDK-s, AAK-s, NISMËS, AKR-s dhe të PSD-s me shumë fytyra, maskuar me pafytyrësinë e tyre në emër të miqësisë me Amerikën e me Europën, që kanë tjetër synim, pos ardhjes në pushtet!

A ka kush mes shqiptarëve që i beson kësaj opozite e cila po përpiqet dhe po e bënë të pamundëshmen që ti kthej me dhjeta mija shqiptar që janë përzën me dhunë nga bandat terroriste serbe prej veriut të Kosovës, të cilët edhe pas 24 viteve liri, ende nuk po munden të thehen nëpër shtëpitë, arat dhe fushat e tyre nga bandat terroriste serbe në veri, të komanduara e të derigjuara nga presidenti terrorit i Serbisë, me synimin që ta aneksoi veriun e Kosovës, Trepçën dhe Ujmanin para syve të KFORIT? Nuk ka kush që i beson, pos tradhtarëve që gjenden mes shqiptarëve!

Këtë opozitë që ishte në pushtet për dy dekada me radhë, a ka kush mes shqiptarëve, pos tradhtarëve, që nuk e kanë kuptuar se e ka kap shtetin për interesa të veta përsonale e partiake, i ka kap gjykatat, prokurorinë, sistemin politik e ligjor, për të abuzuar me to, në dëm të zhvillimit ekonomik, shëndetësor, arsimor, juridik. Në dëm të shtetit, popullit dhe në dëm të interesave tona kombtare, për interesa të veta shumë të pista! Kjo kapje abuzive dhe bllokadë e shtetit, po deshmohet edhe në ditet e sotit nga deputetet opozitar në parlament, duke bllokuar funksionimin e tij norma, edhe pse paguhen nga taksat e popullit, haram e paqin!

A ka kush mes shqiptarëve, pos tradhtarëve, zhvatësve dhe shkatërruesve të shtetit të Kosovës, që ia beson kësaj opozite udhëheqjen e shtetit, e cila është dëshmuar për dy dekada me radhë si rrënues e tij, si rrënues e pasurisë kombtare, si rrënuese e interesave të popullit, si abuzuese me instrumentet shtetnore, si abuzues me privatizimin e ndërmarrjeve shoqërore, si politikë e korruptuar deri në fyt, me korrupcion, me nepotizëm, dhe me krim të organizuar në të gjitha sferat e ndryshme shtetnore, si sociopat në politikë që kanë bashkpunuar me bandat kriminale serbe në veri, e çka nuk ka bërë tjetër për të keqën e Kosovës, shtetit dhe popullit të sajë opozita në fjalë?! I juaj mësuesi Isë

01. 07. 2023

Hipokrit në politikë, hipokrit në kulturë, në fe e hipokrit në shkencë! Hipokrit në shëndetësi, ekonomi, arsim e hipokrit në drejtësi! Kudo kanë depërtuar hipokritet dhe hipokrizia e tyre në mesin e shoqërisë shqiptare! Vertetë po i kanoset një shkatrrim brenda vetëvetës kombit shqiptar, dy shteteve të tij, politikës, kulturës, religjionit, shkencës shqiptare e ku jo tjetër?!

Hipokrizia vërehetë tek ata individ, të cilët nuk janë të paktë në mesin e shoqërisë sonë, që shtirën sikur janë njerzë të mirë, të virtytshëm, të dashur, të dijshëm, atdhetar, të ndershëm, human e social me qëllim që ti gënjejnë, ti mashtrojnë e ti bindin tjerët, për qëllimet e veta hipokrite në dëm të atdheut, shtetit, popullit, kulturës, shkencës religjionit, shëndetësisë, ekonomis, arsimit dhe drejtësisë!

Hipokrizia vërehet tek ata individ që po përhapen si virues i madhe infektues për shoqërinë shqiptare, të cilët mbajnë qëndrim me dy e më shumë fytyra, që nuk janë të sinqertë, të çiltërt, nuk e zbulojnë fytyren e vetë të vërtetë, shtijnë, shpifin e trillojnë të pavërteta për tjerët, nuk i shprehin haptas mendimet, bindjet, besimet e pikëpamjet e veta, u buzqeshin tjerëve përplotë hipokrizi kur ballafaqohen me ta, kurse prapa shpinës ua mbarojnë varrin!

Hipokritet me hipokrizinë e tyre e përqajnë dhe hasmërojnë popullin shqiptar mes veti, për ta fshehur djallëzinë e tyre që po e qojnë ujtë në millijtë e qareqve antishqiptare dhe në mullijt e fqinjëve tanë pushtues sllavo-grek, për ta fshehur djllëzinë e tyre që po e zhvatin dhe po e shkatërrojnë pasurinë tonë të përbashkët kombtare, që po e përhapin korrupcionin e nepotizmin, krimin e organizuar, prostuticionin, trafikimin me qenje njerëzore dhe po e përhapin narkomanin për përfitime të veta përsonale e grupore!

I juaj mësuesi Isë