Miqesia, bemiresia dhe sinqeriteti

Eshte lehte te behemi miqe me ata qe na duartrokasin, na perkrahun dhe na bejne mire. Ndersa eshte veshtire ta mbajme miqesine me ata qe perpos duartrokitjeve, bemiresise, e perkrahjes, edhe na kritikojne, sipas sjelljeve e qendrimeve tona qe i bejme. Eshte menquri e zotesi, vision e largpamesi te miqesohemi më fort me ata, qe perpos duartrokitjeve, bemiresise e perkrahjes, edhe na kritikojne dhe kritiken tone e pranojne, ne ato moment qe e meritojme. Miku i vertete e i sinqert te kritikon edhe te duartroket, sipas veprimeve qe i bejme, pa u matufosur kure kritikon e kure durtroket e lavdron. Ai vertetohet sa eshte mik e sa jo, ne dite te mira e më shume ne dite te veshtira, duke mos lejuar per asnje qast te zbehet miqesia apo te shnderrohet ne urrejtje e ne armiqesi.
Miqesia eshte e shejte, nese per baze nuk e ka interesin dhe tradhtine, por idealet njerezore, kombetare, fetare, familjare, bashkeshortore , morale dhe i mbrone ato njejte, si per mikun e si per veten . Kush shkele mbi keto vlera, e banalizon miqesine, e neperkemb ate dhe e shndrron ne armiqesi, urrejtje, fyerje e poshtrime te cilat qojne drejte perqarjeve, konflikteve, mosmarrveshjeve mes miqeve.
Mos ia prishni shejnterine miqesise, per para e per interes, per amoral e per“ biznes“, per karrier e per korrupcion, sepse ne funde te fundit te gjitha kemi me i lënë dhe ne ate bote do te shkojme, si njerze ose si shejton. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje