Te ruhemi nga zilia dhe helmimi i saje

Ziliqari eshte i pa afte ne raport me tjeret qe te barazohet me ta, e te arrije suksese si ata. Edhe pse ziliqari ka deshire te madhe per pasuri dhe per ti arritur sukseset, qe i arrijne tjeret ne lamije te ndryshme jetesore, zilija e tije nuk e lejon te perparoi e te arrije suksese. Ai ndjene zili kure e sheh dike me mire se sa veten, i sheh me zili dhe i urrene ata duke i etiketuar ne menyra te ndryshme arritjet e tyre. Edhe kur vdes ziliqari prej zilise se vete, ajo gjalleron edhe pas vdekjes se tij. Mekati qe nuk vdese kurre, eshte zilia e ziliqarit, sepse ua lene trashigim pasardhseve te vete ate smundje mekatare.
Zilia, ma pare e helmon ziliqarin dhe ia shkaterron shendetin fizik, emocional, intelektual social. Ia shkaterron vullnetin, deshiren, forcen dhe dashurine per te perparuar s`iq perparojne tjeret, me forca vetanake e ne bashkpunim.
Lexuesi im i dashur, eshte ne menqurine tone ta kuptojme, se zilia eshte helmi ma i madhe shkaterrues i trupit dhe shpirtit te njeriut dhe pengesa ma e madhe e perparimit te tij. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje