Sa shume paragjykime rreth ekstremizmit fetar per shqiptaret musliman

Le te kuptojne disa zera shqiptare se ska ekstremizem ma te madh ne bote kunder shqiptareve, se sa ekstremizmi fetar serb, grek, maqedon dhe ai malazez. Ta bejne nje krahasim te gjithe ata zera te mjere ”intelektual” e “fetar” propagandues kunder popullit te vete, se ku po manifeston ekstremizem fetar populli shqiptar?! Kunder kujte po e bene kete ekstremizem ky popull, qe aqe shume po paragjykohet si ekstremist fetare, xhihadist, fundamentalist, kanibalist e ISIS, shoqeruar fatkeqesisht edhe me disa mjete te informimit nga Shqiperia e nga Kosova, se bashku me disa koka te kalbura “intelektuale”, mbushur me fanatizem fetar e shkurtpamesi, duke iu drejtuar popullit te vete me paragjykime, si ekstremist fetare. Eshte e pamundeshme te barazohen paragjykimet qe po i behen popullit shqiptar mbi baza fetare, me veprimet ekstremiste fetare, qe i bejne pushtuesit tane greko-sllavo-ortodoks, e sidomos serbet dhe greket fashist kunder shqiptareve, te cilet mbeshteten e ndihmohen nga akademite e tyre, nga shteti, policia e ushtria dhe politika fashiste, ne dem te jetes se shqiptareve, ne dem te maralit te tyre, ne dem te ekzistences dhe ne dem te teritoreve tona, ku po jetojme e po gjallerojme, me menyren e sizifit te te jetuarit. Ne si te paragjykuar e te ashtuquajtur popull ekstremist fetar apo ideologjik, linde pyetja per ata zera, qe ta marrin nje shembull nga ekstremizamat tona te paragjykuara nga zera te mjere e shpifes, cilit popull ia derguam bijte dhe bijat si kufoma te prera, te masakruara, te poshtruara ne shtepite e tyre, siq naj pruan neve dhe naj lane verdalle kufomat maleve, arave fushave e moqaleve?! Ka ndoj rast ne histori qe kemi bere veprat te tilla si komb, apo si ekstremist fetar e ideologjik?! Cilit popull ia kemi prer femijet ne fyt, ia kemi nxjerr me bajonet frytin nenave shtatezena nga barku i tyre, siq bene me neve ekstremistet fetar e ideologjik greko-sllavo-ortodoks, turq e romak?! Cilit popull ia kemi dhunuar si komb grate dhe vajzat e tyre, siq naj kane dhunuar neve?! Cilit popull ia kemi djegur shtepite, ia kemi rrembyer pasurine, ia kemi ndare teritorin, ia kemi uzurpuar arat e livadhet, siq naj kane uzurpuar neve me perkrahjen e botes dhe evropes plake?! Une po befasohem se kush po i pergatit keta zera te mjere, qe po perhapin propagande kunder shqiptareve dhe besimeve te tyre fetare. Keta ekstremist shqiptare, te ashtuquajtur sipas paragjykimeve te disa kukovajkave shqiptare, cilen masaker e treguan kunder popullit te vete apo ndaj pupullit tjeter, siq kane bere pushtuesit tane greko-sllavo-ortodoks, turqe e romak tek jasharajt ne drenas, ne reqak, ne cdo qytet, ne cdo lagje, ne cdo komune, ne cdo teritor shqiptar, ne Cameri, ne maqedoni, ne serbi dhe ne mal te zi, qe nga pushtimet ILIRI e deri me sote ne pushtimet e pandalshme ne Shqiperine etnike?! Ka valle ndoj informacion nga kukovajkat shqiptare per ekstremistet shqiptar te ashtuquajtur dhe te paragjykuar nga ta, se ne cilin teritor shqiptar keta ekstremist sollen masakra kunder shqiptareve apo kunder fqinjeve te tyre pushtues, qe e bene ndoj masaker te tille, siq edhe eshte bere masakra ne Tivar?! Jo kukovajka shqiptare, mos e etiketoni kombin shqiptare, mos e paragjykoni dhe mos e shpifni si ekstremist shqiptar sipas qarqeve antishqiptare, sepse nuk ka dhe nuk ka bere populli shqiptar kurren e kurres ne historine e tija mijavjeqare, masakra kunder popujve tjere e kunder fqinjeve te vete! Kur e them kete nuk e kam ndermend te socializohem me ndoj rast ekstrem individual apo grupor, qe eshte paguar nga qarqe te ndryshme antishqiptare dhe antinjerezore, edhe pse ende nuk ka asnje fakt per demet e tyre ekstreme kunder popullit te vete dhe kunder fqinjeve tane, qe e kane bere shqiptaret duke u mbeshtete mbi baza fetare apo kombetare. Jam kunder te gjitha ekstremizmeve fetar ne te gjithe boten, kunder ekstremizmave ideologjik te nje kombi kunder kombit tjeter, ekstremizmave te uzurpimit te teritoreve te huaja, siq naj kane uzurpuar teritoret tona ekstremistet fetar e kombetare greko-sllavet-ortodoks.Uroi qe kukovajkat shqipfolese ne mesin tone kombtar te mbushen mend njehere e mire dhe mos ta etiketojne, paragjykojne dhe ta shpifin populline shqiptar si ekstremist fetar, sipas qarqeve te ndryshme antishqiptare, sepse nuk kemi qene ekstremist ne asnje rast historik njerezor dhe nuk jemi. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje