Europa ne Kongresin e Berlinit dhe Konferencen e Londres i coptoi padrejtesisht tokat shqiptare

Kjo padrejtesi e madhe kunder shqiptareve u be ne Berlin e Londer nga ana e ambasadoreve te Europes qe e perfaqesonin Froncen, Angline, Gjermanine dhe e bene nje aleance krishtene per ti marr tokat e Shqiperise dhe ti shperblejn fqinjet tane pushtues greko-sllav, te stimuluar edhe nga ana e Rusise se asaje kohe, e cila edhe sote e kesaj dite qendron prapa ndarjes se tokave shqiptare, se bashku me Europen dhe Turqine. Edhe ate pak Shqiperi qe mbete ne ate kohe, pas shpalljes se pavaresise se saje ne vitin 1912, palnifikohej nga kjo aleance krishtene te ndahet dhe ti ipet pjesa jugore Greqise e ajo veriore Jugosllavise serbo-kroato-sllovene, duke menduar qe ta eliminojne tersisht nga harta, ekzistencen e shtetit shqiptar. Kjo ishte dhe eshte Europa, Rusija dhe Turqia “miqte” e shqiptareve, pas te cilave jane shkyer e po shkyhen disa shqipfoles ne mesin tone kombetar, qe e tradhtojne kombin per interesa te veta dhe e shesin vendin.
Ka ardhe koha tua bejme me dije shteteve mike e jo mike te Kosoves dhe Shqiperise e tradhtareve te vendit, se eshte tepruar me padrejtesite e medha dhe gjenocidin, qe i eshte bere e po i behet Shqiperise, Kosoves dhe shqiptareve, duke i burgosur, turturuar, dhunuar, poshtruar e vrare ata, dhe duke i coptuar edhe tani trojet e tyre, qe te kerkojme me te gjitha mjetet demokratike dhe duke u imponuar me çdo kusht, te pranohet e drejta e jone legjitime nderkombetare, qe te bashkohemi si komb e si teritor ne nje shtet, i cili ka ambicje te medha qe te inkuadrohet ne mesin e familjes Europiane, edhe pse ky mes asnjeher nuk ishte dhe nuk eshte ne favor te shqiptareve, qe ishin dikur ma europian se sa vete Europa dhe jane ne mes te Europes.
Lexuesi im i dashur, eshte ne nderin tone te punojme me vullnet e me ngulm per realizimin e drejtave tona dhe bashkimin e teritoritoreve te Shqiperise se shpallur si shtet i pavarur ne vitin 1912, te cilin teritor pas shpalljes se pavaresise ne ate kohe, padrejtesisht e coptuan ambasadoret e fuqive te medha te Europes, ne nje tryez duke pire kafe se bashku dhe duke i vizatuar ne karte pjese pjes teritoret shqiptare, per ti shperblyer fqinjet tane pushtues greko-sllave. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje