” Bëje ose vdis ” – thonte dikure Ukshin Hoti

10. 09. 2020
” Një popull, ose dëshiron realizimin e një qëllimi politik dhe për të është i gatshëm të sakrifikojë, ose nuk e dëshiron. Qëllimi politik i popullit shqiptar nuk mund te jete tjetër pos bashkimit të tijë në një shtet të vetëm shqiptar”, Ukshin Hoti.
Ai popull, se bashku me politikanet qe i ka ne balle, nese dijnë dhe kuptojnë se çka synojnë e çka dëhirojnë, do ta kene guximin, vullnetin, dashurine dhe forcen brenda vetes, qe kane nevoje ti zgjojne nga gjumi dhe të arrijnë ate qe e synojne, qe e dëshirojne, qe u takon dhe eshte e tyre, nese ka nevoje edhe me qmimin e vdekjës , pa u zbrap asnje milimeter prapa.
Populli sebashku me politikanet që i ka ne balle dhe nuk din, nuk done dhe nuk e ka të kjartë se çka donë, i mungon vullneti, guximi, dashuria dhe forca me i arritë ato që i dëshiron dhe pajton me jetën nën robëri i nënshtruar, i varfëruar, i poshtruar, i ndar,i coptuar, i perqare dhe i vdekur për së gjalli, nën qizmën e fqinjeve tane pushtues dhe nën makinacionet e shumta mashtruse dhe keqëbërse nga brenda prej politikaneve dhe keqeberseve te ndryshem qe gjenden ne balle te skenes tone politike e skenave tjera korruptuse, kriminale e nepotiste.
Ka ardhe koha e fundit per ne shqiptaret kudo qe gjendemi të dijmë, te dojme e të kuptojmë se, çka po deshirojmë dhe tua bejme me dije njeher e mire politikaneve tane, fqinjeve pushtues, nëse nuk kemi dëshirë te vdesim për së gjalli nën qizmën e tyre dhe nën tutelen e mashtruesve politik dhe keqbërzve tjere qe qendrojne prapa politikes veteshkaterruse, te cilet nuk jane te paktë në mesin e kombit tone, se nuk pajtojme kurr e nuk deshirojme me asnje qmim te naj marrin 8200 hektar toke rreth demarkacionit me Malin e Zi, se nuk pajtojme kurr e nuk deshirojme, ta ndajne pergjysme Liqenin e Ujmanit dhe Trepçen me Serbine, ta themelojne Asociacionin e Komunave me shumice serbe ne veriun e Kosoves, me kompetenca shtetnore.
Nuk pajtojme e nuk deshirojme me asnje kusht e me asnje çmim tia falim 4000 hektar toke Maqedonise se Veriut, ti japim eks teritor kishave serbe dhe tua marrim qytetareve shqiptar tokat e bukes, arat, livadhet e malet e tyre, nuk pajtojme, e nuk deshirojme me asnje kushte te futemi ne Minishengenin Serb, qe ta vrajme me doren tone ekonomin e kombit shqiptar , nen ekonomine fashizoide te Serbise, nuk pajtojme e nuk deshirojme te behet Kosova ure kaluse qe Serbia mbi kurrizin e saje te pergjakur nga ajo, te kete dalje ne detin Adriatik te shqiptareve dhe ta merr Portin e Shëngjinit, nuk dojme e nuk deshirojme ti vehet moratorium njohjeve te Kosoves si shtet dhe pranimit te saje neper asociacione te ndryshme nderkombtare, duke quar dore nga shteti i Kosoves. I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje