Jeto me mire

Nese na ka humbur motivi qe te behemi te dashur me te afermit tane, duhet bere te pamunduren ta gjejm dhe ta rrisim ate nese deshirojm te ndjehemi me optimist, me human dhe me te qendruehsem ne jete.Kete e arrijm duke ia rikujtuar vetes pa nderprer se kjo veti per ne eshte me se e nevojshme dhe e domosdoshme, sepse permirsimi i raporteve me te afermit tane dhe me njerzit ne pergjithsi, na sjelle gezim te perhershem ne jete dhe prestigj te madh ne shoqeri.
Qe mos te mbesin fjale te thata keshillat, ato duhet ti perdorim ne praktike si shprehi te perhershme jetesore.
Kurr nuk duhet te kritikojme apo te konfrontohemi me njerez nese diqka nuk na shkone per shtati,por duhet te vetpermbahemi dhe ti analizojme shkaqet qe ti kuptojme ata, pse jone ne ate menyre e jo ne menyren tjeter.
Edhe pse shpeshhere me lehte na vie ti qortojme tjeret sesa ti lavdrojm ata,duhet te ndodh e kunderta me ne, ti lavdrojm ata e mos ti qortojme, sepse me qortime asgje e mire nuk arrihet me ta, perpos te kqijave.
Ne shpesheher ua zeme frymen dhe ua mbyllim gojen tjerve duke u treguar atyre deshirat dhe brengat tona, ne vend qe tu japim rast ti tregojn deshirat dhe brengosjet e veta ata.
Qe te fitojme shprehi te mira na duhet kohe, durim, vullnet dhe guxim ti aplikojm me bindje e vendosmeri ato gjat jetes.
Duhet te gjejme kohe dhe te mendojm seriozisht per sjelljet tona duke i analizuar ato se sa jane te gabuara e sa jo.
Ne fund te qdo jave, duhet bere shprehi ta pysim veten dhe te pergjigjemi ne ato pyetje,si psh.Cfare gabimesh kam bere ne kete jave?Cka me ka shtyre t`i beje ato? Si kam mundur me mire te veproje? Cfare mesimi kam nxjerre nga ato sjellje e veprime qe i kam bere?
Nese kete shprehi e bejme,do ta njohim me mire veten,do te behemi mesues te vetevetes dhe do ta rrisim aftesine tone te sjelljes me njerze

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje