Duhet analizuar sekretet e sjelljeve tona

Shumica e sjelljeve tona bëhen nga dëshira për të qenë i rëndesishëm,shfrytëzues dhe mbisundues i tjerëve.
Dëshira që të ndjehemi të rëndësishem është njëra ndër dëshirat më njerëzore e cila na bënë të dallojm prej gjallesave tjera toksore.Po të mos ishte kjo ndjenje nxitese,ne do te jetonim ne erresiren e madhe te paditurise dhe civilizimi njerezor i ketyre permasve nuk do te ekzistonte.
Deshira per t’i shkrytezuar te tjeret dhe mbisunduar ata,qone drejte rruges per te bere krime njerezore qe nuk jane edhe aq te pakta ne rruzullin tokesor.
Menyra se si i plotesojme nevojat dhe deshirat tona, tregon se kush jemi ne sepse te gjitha karakteristikat personale jane te vendosura ne menyren e sjelljeve tona per t’i realizuar deshirat.
Shembuj ne histori te ndjenjes se deshirave tona jane te shumte,per te mire besa edhe per te keqe, qe na bejne te ndjehemi krenar dhe te turpshem.
Sa e sa prej nesh nxitojne t’a bejne naten dite dhe te paisen me fjalen e fundit te shkences,artit,kultures,teknikes e teknologjise me bashkekohore per t’i realizuar nevojat dhe deshirat tona dhe per t’u bere sa me te rendesishem per veten,familjen dhe rrethin njerezor.
Per qudi ne mesin tone ka dhe te tille qe perpiqen dhe bejne sjellje e veprime me plot krime,vrasje e gjakderdhje te medha,genjeshtra e mashtrime te paskrupullta,vjedhje e dhunime te pameshirshme,drogim dhe trafikim i qenieve njerezore pa pik turpi.
Pra nxenes te dashur dhe ju qytetar te nderuar eshte ne nderin tone qe sa me shume t’i analizojme sjelljet e veprimet tona dhe te kemi kujdes per pamjen e tyre,permbajtjen dhe mesazhin njerezor qe sjellin ato.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje