Veset e qoroditura te pertacit dhe koprracit

Veset e pertacit manifestohen permes mungeses se deshires per pune, njeri me tipare dembelellaku, i ngathte, i plogshte, gjumash i tepert, nuk luan nga vendi prej dembelellakut. Pertaci eshte i varfur per nga vetedija dhe nuk e kupton se sa e rrezikshme eshte pertacija per njeriun, edhe pse ajo e zhvesh pertacin tersisht nga elementet kyqe, per te bere jete me dinjitet, duke e varferuar ate plotesisht dita dites.
Veset e qoroditura te koprracit manifestohen permes dashurise se tepruar ndaj parase, duke e dashur ate dhe kursyer, ma shume se sa veteveten. Koprraci edhe boten po takete, nga pangopesia e tije, kerkone edhe nje bote tjeter. Ai çdo gje grumbullon per veten, e asgje nuk u jep tjereve, as guret e malit qe jane me bollak. Edhe po te vdes njeriu, duke pritur ndihmen e koprracit, koprraci nuk ka zemer e shpirte ta ndaj nje cente nga gjepi i tije, per tia shpetuar jeten e tjetrit.
Lexusi im i dashur, duhet te bejme qmos te mos i marrim veset e qoroditura te pertacit dhe koprracit, nese kemi deshir te jetojm te lire, te lumtur e me dinjitet. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje