Veprat e medha dhe arritja e sukseseve te ndryshme dojne kohe, perkushtim e sakrifice te behen realitet

Shumica mendojne se brenda nates arrihen veprat e medha dhe sukseset e ndryshme ne jete. Pak nga ne dijme ta perdorim kohen qe te behet aleati yne e jo armiku.Vleresimet tona qe per nje kohe afatshkurter ti arrijme gjerat me vlere kapitale apo ti arrijme kryeveprat e sukseset tona madhore me interes personal, familjar, shoqeror e kombtar, pa mud, pa perkushtim e pa sakrifice, mund te na qojne ne vuajtje afatgjata dhe mos ti arrijme kurr ato deshira qe ia qesim qellim vetit.
Nuk duhet mbivleresuar  veprat e sukseset qe mund t`i arrijme brenda nje viti apo brenda nje muaj e jave, ne raport me ato suksese qe kerkojne muaj, vite e dekada durim, vullnet, guxim, deshire, dashuri, sakrifice e perkushtim te realizohen . Te parat jane kenaqesi afatshkurtera, vepra dhe suksese te zakonshme, te dytat jane kenaqesi afatgjata dhe vepra kapitale  e suksese te jashtzakonshme.
Duhet te besojme te gjithe, se mesimet me te mira ne jete, jane ato mesime qe na mundesojne si t`i kthejme endrrat dhe deshirat tona ne realitet, si ta zotrojme te paprekshmen e ta bejme te prekshme dhe te pamundshmen ta bejme te mundeshme .                                                                                             Ata qe e perdorin mire e drejte kohen dhe kane durim, vullnet, guxim, deshire, vendosmeri, dashuri, perkushtim dhe jane te gatshem te bejne edhe sacrifice, arrijne vepra te medha e kapitale dhe suksese te ndryshme gjate jetes. Keto cilesi te virtytshme e parimore kush i vene ne perdorim, jane themele te forta per arritjen e sukseseve më te larta e veprave kapitale personale, profesionale, familjare, shoqerore, politike, fetare, shtetnore e kombetare .
Lexuesi im i dashur, kryeveprat e sukseset e ndryshme dojne kohe, durim, vullnet, dashuri, guxim, perkushtim dhe sakrifice qe t`i arrijme. Per aq sa i bejme realitet keto kerkesa, po per aq arrijme suksese e vepra te ndryshme.  I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje