Veprimet qe i bejme dhe vendimet qe i marrim gjate jetes mund te na sjellin fat ose fatkeqesi

Çdo gje qe na ndodhe ne jete, e mire apo e keqe qofte, eshte pasoje e veprimeve dhe marrjes se vendimeve nga ana e jone. Ne ato momente kur vendosim te marrim nje vendim, fillon edhe formesimi i jetes sone sipas permbajtjes qe e ka vendimarrja. Ato vendime qe i marrim sot, atë permbajtje e ka fati apo fatkeqesia jone neser. Faren qe e mbjellim gjate jetes, frytet e saje ia korrim.
Sipas ketyre konstatimeve doemos rrjedhe kerkesa per nje kujdese te shtuar, maturi dhe vigjilence, kur marrim vendime gjate organizimit te jetes sone. Sa me shume kujdes gjate marrjes se vendimeve, aqe me shum fat e me pak fatkeqesi per ne. Ai qe jam une sot, eshte pasoje e merrjes se venimeve te mija dje. Ato vendime qe i marr sote, do te jem une pasoj e tyre neser.
Pasoje e marrjes se vendimeve te tyre jane kriminelet, tradhtaret, shpiunet, rrenacaket, shpifsit narkomanet, dhunuesit dhe trafikuesit e qenjeve njerezore. Pasoje e marrjes se vendimit te disave jane korrupcioni, prostitucioni, amoraliteti qe ka depertuar ne poret e ndryshme jetesore, bashkshortore e shoqerore. Pasoje e marrjes se vendimit te disa gazetareve e intelektualeve eshte propaganda kunder kombit tone mbi baza fetare, politike, partiake dhe mbi baza rajonale, te paguar nga qarqe te ndryshme antishqiptare. Pasoje e marrjes se vendimit te disave te cilet jane ndare ne dy tabore, kush e urren krishtenizmin ne mesin tone kombetar e kush e urrene islamizmin, duke fut perqarje tragjike  mes nesh, ne anen tjeter te ndare ne dy e me shume taborre mbi baza politike, duke shkaterruar tersisht unitetin tone kombetar.
Po ashtu pasoje e marrjes se vendimeve eshte humanizmi, altruizmi, patriotizmi, atdhedashuria, sakrifica, puna, edukata, nderi diturija, zhvillimi ekonomik, arsimor, shendetesor, juridik, policor, ushtarak e shume e shume marrje vendimesh qe qojne drejte persosjes se fatit tone personal, familjar, politik, fetar, shtetnor, kombetar e nderkombetar.
Lexuesi im i dashur, eshte mese e domosdoshme te kemi kujdes te shtuar gjate gjithe jetes sone, se çfare vendimesh po marrim, te veprojme e ta organizojme jeten, si individ, si familje, si institucion, si politikan, si fetar, si qeveri, si shtet e si komb ne pergjithesi. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje