Durimi i dhimbjeve afatshkurtera qe perfundojne me kenaqesi afatgjata eshte vizion largpames

Ne vend qe te mbeshtetemi mbi veshtrimet afatgjata e mbi vizionet largpamese rreth dhimbjeve e kenaqesive, ne mbeshtetemi më shume mbi veshtrimet afatshkurtera, qe te joshin pas kenaqesive te qastit dhe te largojne nga dhimbjet qe perfundojne me kenaqesi afatgjata.
Nese i mbeshtesim veshtrimet, vleresimet dhe vizionet tona largpamese e afatgjata, me doemos u shmangemi kenaqesive te qastit e afatshkurtera, te cilat perfundojne me dhimbje afatgjata dhe i favorizojme dhimbjet e qastit e afatshkurtera, qe perfundojne me kenaqesi afatgjata.
Nese i lëm me nje ane qastet kalimtare te kenaqesive, te cilat perfundojne me dhimbje afatgjata, me siguri do te perqendrohemi ne ato gjera te vlefshme e madhore qe shkaktojne kenaqesi afatgjata, edhe nese jemi te detyruar te kalojme permes dhimbjeve te qastit e afatshkurtera.
Ata qe perpiqen dhe perqendrohen tek menjanimi i dhimbjeve te qastit dhe perfitimi i kenaqesive afatshkurtera, i krijojne vetes dhimbje afatgjata.
Forca qe na drejton te veprojme e te marrim vendime te ndryshme gjate jetes, apo te mos veprojme e te mos marrim vendime, eshte frika, se veprimet apo mos veprimet mund te na qojne drejte deshtimeve e dhimbjeve te ndryshme dhe besimi, suguria e guximi, se menyra e nje veprimi dhe menyra e marrjes se nje vendimi, mund te na qoi drejte realizimit te nje kenaqesie qe qe e deshirojme.
Ndjenja e frikes se mos po humbim dhe mungesa e vullnetit, guximit, deshires, dashurise e mungesa e gadishmerise per sakrifice e perkushtim, na pamundesojne t`i arrijme gjerat e vlefshme, te cilat shkaktojne tek ne kenaqesi, dinjitet dhe lumturi afatgjata ne jete.
Lexusi im i dashur, shmangeja nga kenaqesite e qastit dhe afatshkurtera, qe perfundojne me dhimbje afagjata dhe durimi i dhimbjeve afatshkurtera qe perfundojne me kenaqesi afatgjata, eshte vizion largpames e jetik per ne. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje