Permiresimi dhe persosja e mardhenjeve mes njerezve qone dhe nje hap metej standardet jetesore

Perpos zotrimit te emocioneve, shendetit tone fizik e psikik dhe zotrimit financiar, nuk ka gje me te rendesishme e me te vlefshme se sa permiresimi i mardhenjeve tona mes njerezve, familjareve,  mes institucioneve te ndryshme, partive politike e atyre fetare dhe  mes shtetit e kombit ne pergjithesi.
Nese mbetemi te izoluar qe nga individi e deri tek majat me te larta shtenore e kombetare, sukseset tona gjate jetes jane te pa arritshme dhe nuk e kane vleren e vete  si subjekte te izoluara e te vetmuara.
Asnjerit prej nesh dhe prej ketyre subjekteve ne fjale nuk i konvenon dhe nuk i flene ne hater te rriten, te zhvillohen e te jetojne si te vetmuar e te izoluar nga bota njerezore, sepse çdo gje e humb kuptimin e vete ne jete. Vetem i vdekuri mund ti perballoi vetmise. Te gjallet e kane te pamundeshme ket lloj ekzistence te vetmuar.
Pra siq po duket, qenka e domosdoshme per secilin prej nesh e subjeketeve te permendura me larte, qe te bejme perpjekje me kombengulesi, ti gjejme sekretet te cilat e mundesojne permiresimin e mardhenjeve tona  mes njerezve, familjareve, institucioneve, perkatesive politike, e fetare, mes shtetit e kombit ne pergjithesi, duke premtuar sipas pergjegjesive qe kemi secili, nje standard me te larte njerezor e human per menyren e te jetuarit dhe vepruarit tone, duke nenkuptuar nje moral te shendetshem per te gjitha subjektet ne fjale, nje drejtesi te forte e te barabart per te gjithe, nje zhvillim te perbashket ekonomik sa më ne nivel, nje zhvillim humanitar e social te permasave më te mundeshme njerezore, nje arsim e shendetesi te standardeve bashkohore, nje force policoro-ushtarake qe e mbron me cdo kusht rendin, ligjin dhe dinjitetin e qytetareve dhe nje imazh te dinjitetshem kombetar ne raport me ate nderkombetar, duke i thene nje jo te madhe individualisht, institucionalisht dhe kombetarisht korrupcionit, prostuticionit, amoralitetit, narkomanise, trafikimit te qenjeve njerezore, papunesise, varferise, shkaterrimit dhe keqperdorimit te pasurise kombetare, devalvimit te institucioneve tona te ndryshme shtenore e private, duke i thene jo perqarjes mes nesh ne baza partiake e fetare, urrejtjes e xhelozise e shum veseve te liga qe i dobsojne mardhenjet tona  mes njerezve e mes subjekteve te permendura me larte.
Lexuesi im i dashur,  nuk ka gje më te vlefshme e më te shejte se sa permiresimi i mardhenjeve tona mes njerezve ne nivel lokal, regjional, kombetar e nderkombetar, pa e demtuar interesin e askujt dhe pa lejuar te na demtohen interesat tona. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje