Te lirohemi nga programimet jo efktive qe naj ka sjelle koha dhe rrethanat e ndryshme

Askush nga ne nuk eshte i liruar tersisht nga programimet jo efektive te cilat na imponojne edhe menyren e te sjellurit tone. Kur behet fjale per keto lloj programime, vertete kohrat per ne shqiptaret, nuk ishin te pershtatshme qe te programohemi me programe efektive sipas nevojave tona personale, familjare dhe kombetare dhe sipas kerkesave te kohes. Me nje fjale, më shume kemi patur programime te imponuara nga rrethana te ndryshme qe e kane patur synim shperlarjen e trurit tone kombetar, duke tjetersuar dhe programuar ne ate menyre qe u ka konvenuar programereve tane.  Programimet e vjetruar ne kokat tona, edhe sote e kesaj dite po gjallerojne dhe po funksionojne ne dem te qeshtjes sone personale, familjare, politike, fetare, ekonomike, shendetesore, arsimore, juridike, intelektuale, profesionale, shkencore e kombetare.
Disa dukuri negative te programuara ne koken tone, qe nuk jane te pakta, po na fusin ne perqarje e konfuzion ne mesin tone kombetar, po na lene shume prapa ne aspektin e zhvillimit dhe perparimit. Keto programime tani më i ka tejkaluar koha dhe nuk duhet te zene vend dhe hapesire ne proceset tona psikike, ne proceset e te menduarit, ne proceset emocionale e ne sjelljet tona, nese nuk dojme ta shkaterrojme veten profesionalisht, ekonomikisht, politikisht, fetarisht, juridikishte, moralisht dhe kombetarisht.
Keto programime te vjetruara, po na e zene frymarrjen e lirshme ne hapsiren tone kombetare, duke na lene prapa ne aspektin politik, ekonomik, shendetesor, juridik, arsimor e fusha tjera qe i duhen njeriut per iekzistence qe nga individi, familja e deri te kombi.
Lexuesi im i dashur, ka ardhe koha e fundit qe secili prej nesh ti korigjojme nga kokat tona programimet e vjeteruara dhe jo efektive, duke u nisur nga bota intelektuale, emocionale, sociale, ekonomike, shendetesore, arsimore, fetare, politike, policore e ushtarake, te cilat jane te sterngarkuara ,me programime aspak efektive per ekzistencen tone jetesore. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje