Ta marrish fatin tend dhe veten nene kontrolle eshte zotesi e menquri

Secili prej nesh ka nevoje ta marr fatin dhe veten nene kontrolle. Ata qe e bejne kete, e kane zgjedhur rrugen me te mire qe ta njohin veteveten. Ta njohesh veteveten eshte pune e madhe dhe mjaft e veshtire, sepse duhet nje angazhim i perhershem dhe perpjekje kombengulese, qe ti dallojme veset tona nga virtytet qe i posedojme.
Nese i luftojme veset  dhe nuk u leme hapsire te na marrin kontrollin e jetes sone, do t’ia apim vetit fuqine me te madhe, qe te kuptojme se, ne jemi  ata qe i percaktojme rezultatet e mira apo jo te mira gjate jetes e jo kush tjeter.
Per ta bere kete duhet ta kuptojme se, e kemi marr nje pergjegjesi te madhe mbi veti, e cila eshte e shkelqyeshme, e madherishme, humane, njerezore dhe kombetare, edhe pse nuk eshte rruge aqe e lehte, ti zavendesojme veset me virtyte.
Zgjedhja e kesaje rruge, edhe pse ne shiqim te pare eshte e veshtire, do na mundesoi t’a gjejme  ne thellesin tone shpirterore, fuqine e medha e cila eshte e pergjumur, qe  do na mahnis me forcen e saje, pasi t’a zgjojme nga gjumi ate. Kejo fuqi e pergjumur ka force aqe te madhe, te cilen rralle kush  ka  enderruar per ta zoteruar, as qe e ka dite se e posedone perbrenda trupit e shpirtit tije, e jo ku tjeter.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Forca e pergjumur qe gjenden  brenda  shpirtit tone  na prete t’a zgjojme  sa ma pare nga pergjumja e saje, qe  te na ndryshojne rrenjesisht bindjet per potencialin tone, per personalitetin dhe karakterin qe e posedojme, nese ate e zgjojme nga pergjumja dhe e perdorim per menyren e te jetuarit tone te mire, te qete, me dinjitet e te begatshem. Po e beme kete mrekulli per veten, do te aftesohemi  ta marrim fatin ne duare tona, e jo ta mvarim ate ne duare te tjereve, te cilet nuk posedojne diçka ma te mrekullueshem, se sa qe posedojme edhe ne.
Sa e sa dhembjet, sa e sa trishtimet e panevojshme na ndodhin gjate jetes, vetem qe nuk e marrim ne duar tona fatin dhe besimin ne fuqine qe e posedojme brenda ndjenjave, motiveve, emocioneve, vullnetit, guximit  dhe dashurise, per ti zgjuar nga pergjumja ato, qe me veprimet tona te behemi kreator te fatit dhe ardhmerise, per ta jetuar nje jete me dinjitet e te begatshme, pa e  varur dinjitetin, begatine, fatin dhe ardhmerine tone  tek tjeret. Tjeret nuk e kane forcen tone qe te bejne ndryshime te mrekullueshme per ne, ate force e posedojme ne,  ne brendine e shpirtit tone.
Lexuesi im i dashur kemi nevoje ta marrim fatin ne duar tona, ta marrim  veten nene kontrolle dhe ta ndryshojme e ta transformojme çdo vese qe e posedojme ne  virtyte njerezor, duke i zgjuar nga pergjumja ndjenjat, motivet, emocionet, vullnetin, guximin dhe dashurine, brenda te cilave gjendet forca jone kolosale, qe na fuqizone te jetojme me dinjitet, siq jetojne edhe tjeret. Me respekt, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje