Sukseset tona ndertohen se bashku me vlerat e shendetit fizik, intelektual, moral, social, finanaciare e kombtar

Vlerat e shendetit nga ai fizik, intelektual e deri tek ai moral, human, financiare e ai kombtar  jane vlera themelore, mbi te cilat duhet te mbeshteten sukseset tona te jetes se perditshme. Sa më të balansuara te jene  mes veti keto vlera, aqe me te frytshme, me te dinjitetshme e me njerezore do te jene sukseset.
Nese nuk investojmë sa e si duhet ne mirembajtjen dhe ne mbrojtjen e ketyre vlerave, ato dalngadale, sterkeqen, shkaterrohen dhe nuk premtojne knaqshem apo i pengojne fare sukseset e mirefillta, te cilat i deshirojme t`i arrijme.
Me asnje qmim nuk duhet demoluar vlerat e shendetit fizike, intelektual, moral, social, human e kombtar, qe te arrijme më shume suksese. Nuk duhet investuar më shum seq fitohet, sepse i shkatrrojme vlerat e arritura ekonomike dhe harrojme tersisht investimin mbi vlerat e domosdoshme te shendetit fizik, intelektual, moral, social e kombtar, me te cilat menagjohen vlerat materiale ekonomike. Asesi nuk u kthehet shpina vlerave njerezore, duke vrapuar pas sukseseve te rrejshme e vetmashtruese.
Per ta demonstruar me thjeshte mesazhin e shkrimit tim, do te mbeshtetem ne nje PRRALLË qe per personazh e ka PULEN, ku nje njeriut pula i bente veze te arta. Per befasine e tije qe pula po i bene veze te arta, eshte mashtruar duke i grumbulluar dita dites ato veze dhe harroi investimin dhe mirembajtjen fizike te pules qe te funksionoi ajo edhe me tej me vezet e arta te saje. Pronari i pules i harroi  vlerat njerezore qe te sillet njerezisht ndaj pules, te cilen e preu nje dite pameshirshem, qe t`ia nxjerre nga barku te gjitha vezet e arta dhe te behet i pasur brenda nje nate. Pula ngordhi dhe asgje nuk u gjete ne brendine e barkut te pules, pastaj pronarit te pules i doli gjumi.
Lexuesi im i dashur, Ata qe i ruajn dhe perkujdesen per vlerat e shendetit fizike, psikik, intelektual, social, human, moral, financiare, kombtar e njerezor, sukseset e tyre personale, familjare, institucionale, profesionale, politike, fetare, shtetnore e kombetare u ecin më natyrshem perpara. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje