Lum ai qe e posedon nje karakter te mire e te forte dhe e skalit ate

Ne momentet kur na mungon karakteri i mire dhe i forte , do te mbulohemi me nje karakter jo te mire e te dobte.Te posedosh karakter jo te mire e te dobte, do te thote te jesh njeri i gatshem te shkaterrosh çdo gje njerezore per interesat tuaja personale, t`i shkaterrosh ato qe i kane krijuar njerezit per interest personale , familjare, kombetare dhe per interesa mbare njerezore.Shprehur shkurt, keta tipa shkelin pameshirshem mbi interesat e tjereve, per ti realizuar interesat e veta personale.                                                                                                                                                                                    Ate që e bejne njerzit me karakter jo te mire e te dobte, nuk e bejne me asnje kushte, ata qe posedojne karakter te mire e te forte. Njerzit me karakter te mire e te forte, interesat personale i ndertojne me djersen e vete te ballit, kurse interesat e tjereve dhe ato kombtare nuk i shkaterrojne me asnje kusht por i mbrojne sikur interesat e veta.                                                                                                                                                                                                  Të kuptosh se cilat jane sjelljet e drejta dhe te mos veprosh drejte, nuk ka ligesi, perulesi dhe marrezi me te madhe njerezore.
Nuk eshte mire me asnje kusht, as nje qmim dhe ne asnje rrethane qe ta pranojme ligesine e perlesine per interesa personale, qe shkojne ne kundershtim me inbteresat e tjereve dhe ato kombtare.                                                                                                                                                                         Lexuesi im i dashur, eshte mese e nevojshme te punojme e te mesojme tere jeten, qe ta formojme e ta gdhendim nje karakter sa me te mire, sa me te fort dhe sa me te ndershem e human, per ta bere nje jete me dinjitet, pa i cenuar interesat e tjereve dhe ato kombtare. I juaj, mësusi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje