Situata e pavolitshme kombetare gjithnje e me shume po thellohet nga keqbersit dhe tradhtaret e vendit

Per ta ndryshuar per te mire kete situate, me pare duhet ndryshuar veteveten. Per ta bere kete ne menyre sa me efikase, duhet ndryshuar menyren e perceptimeve tona politike, fetare, ekonomike, juridike, shendetesore dhe edukativo-arsimore.
Pa keto ndryshime rrenjesore, gjithnje e me shume do te perkeqesohet gjendja dhe pozita e te jetuarit tone si individ, si familje, si shoqeri e si komb dhe po behemi gazi i botes, duke na manipuluar tjeret per interesat e tyre strategjike, pushtuese, denigruese e poshtruese, shpeshhere me fajet e politikaneve tane kojtagjij e interesgjij dhe me fajet tona si popull qe i perkrahim ata dhe u shkojme prapa atyre.
Me kete menyre te perceptimit, medimit dhe veprimit kaqe te ulte, kaqe denigrues, perqares e perbuzes te politikaneve, intelektualeve dhe klerikeve tane, qe i kemi ne balle, kurre nuk do te ndodhin ndryshime te favorshme per ne si komb, si shoqeri, si familje e si individ ne trojet tona etnike. Fale kesaje gjendje perceptuese, emocionale, intelektuale shume denigruse, po thellohet e po perhapet e keqja gjithnje e më shume ne te gjitha fushat ekzistenciale te jetuarit tone, duke u manipuluar nga pushtuesit tane dhe nga nderkombetaret, ne radhe te pare per gabimet e fajet tona e ne radhe te dyte per strategjite e tyre te ndyra, imponuese, nenshtruese, poshtruese ne dem tonin e per interesa te tyre.
Lexuesi im i dashur, per ta ndryshuar gjendjen e pavolitshme per ne si komb, më pare duhet ndryshuar veteveten dhe menyren e te perceptuarit tone, permes te ciles varet edhe menyra e mendimeve dhe sjelljeve tona rreth politikes, fese, ekonomise, drejtesise, shendetesise, edukates e arsimit, atedheut e pasurise se tije, duke patur kujdese te shtuar e vigjilence ne raport me pushtuesit tane dhe ne raport me nderkombetaret. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje