Si po perdoret gjuha e komunikimit mes nesh

Gjuha eshte perpunuar nga njerezit, qe te merremi vesh mes veti, e jo te mashtrohemi e te tradhtohemi permes saje.
Sote gjuha po perdoret gjate komunikimit me tjeret, me tendence rritje per mashtrime, etiketime, urrejtje, kercnime dhe perqarje mes nesh, se sa per marrveshje, informim te drejte, mirekuptim, respekt, tolerance, bashkpunim e per perkrahje njeri tjetrit.
Ky komunikim, qone drejte shkaterrimit te asaje qe eshte arritur me djersen, angazhimin, diturine e sakrificen e tjereve.
Permes ketij komunikimi, dita dites po humbet barazpesha e vlersimit te drejte te dukurive negative e pozitive, ne mesin tone shoqeror e kombetar.
Lexuesi im i dashur, dukurite negative te kesaje shoqerie, mund te sherohen kur ta perdorim per komunikim gjuhen e marrveshjes, mirekuptimit, tolerances, bashkpunimit, respektit dhe vleresimit sa me te drejte e te argumentuar te dukurive negative e pozitive, qe gjallerojn ne mesin tone shoqeror e kombtar. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje