Si na njeh bota ne shqiptareve e sa e si e njoim ne veteveten

“Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojes, të udhehequr nga Akili, në njërën anë dhe Hektori në anën tjetër”, Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge.
“Populli shqiptar së bashku me baskët, janë më të vjetërit në Evropë”, Nikolla Jorga “Historia e vërtetë e njerëzimit do të jetë e shkruar, vetëm kur ajo do të shkruhet me pjesëmarrjen e shqiptarëve”, Maximilian Lambertz.
“Ky komb e ky popull nuk merret nëpër këmbë… Kjo është toka e heronjve të të gjithë kohërave… Homeri aty gjeti Akilin, grekët Aleksandrin e Madh, turqit Skënderbeun, njerëz këta të së njëjtës racë, të të njëjtit gjak”, Lamartini.
“Në asnjë vend të botës femrat nuk janë më të respektuara dhe nuk ushtrojnë një veprimtari më të fuqishme se shqiptaret dhe disa nëna shqiptare kanë përzënë prej shtëpisë bijtë e vet qe ishin larguar nga fronti i luftës. Ato i kishin kthyer në fushën e betejës”,M.Huacunthe Hecquard.
“Shqiptarët me kostumet e tyre bëjnë një peizazh më të mrekullueshëm në botë… Shqiptarët janë raca njerëzore më e bukur që ekziston, trima më të fortë se kështjellat e tyre”, Lord Bajroni.
“…Shqiptari ‘primitiv’, në fakt është ‘Mbinjeriu’ për të cilin Nietzsche ëndërronte”, Henry Noel Brailsford.
“Atllantida e cila është zhdukur para 12.000 vjetësh, ishte tokë e Ilirëve (pellazgëve), të cilët shpëtuan nga përmbytja e Atlantidës dhe filluan civilizimet e reja në të gjitha kontinentet, sidomos në Evropë, Afrikë dhe Azi të vogël”! Gjusepe Katapangu.
“Te drejtat mijëvjeçare të shqiptarëve, etnografike dhe gjeografike, shtrihen prej kohërave të vjetra në Iliri, Maqedoni dhe Thesali”, Agostino Ribeco.
Braisllav Nusic: “Shqiptarët janë autoktonë, të cilët gjatë të gjitha dyndjeve të popujve, e ruajtën tipin dhe karakterin e vet në mënyrë të theksuar. Ata u bënë ballë sulmeve të romakëve, mësymjeve të dendura të sllavëve…”, Braisllav Nusic:
“Shqiptarët janë banorë më të vjetër të Gadishullit Ballkanik dhe pasardhës të drejtpërdrejtë të ilirëve të vjetër, të cilët kishin ndërtuar shtetin më të fuqishëm në Ballkan”, Dushko H. Konstantinov
“Ilirët ose shqiptarët, këta bijë të paeupur, ishin luftëtar të shqipes, trashëgimtarë të denjë të Akilit, Filipit, Aleksandrit të Madh dhe Piros së Epirit…”, Edvin Jasques
“Shqiptarët janë pasardhës të racës më të vjetër të Gadishullit Ballkanik, gjegjësisht të racës arjane, duke e nxjerrë këtë fjalë nga dy rrënjët e fjalëve shqipe: Ar dhe Anë, që d.m.th. Njerëz të arit të pastër”, Edvin Pears
“Emrat e mjaft popujve të njohur rrjedhin nga fjala e vjetër shqipe ‘Ar’. Kjo vlen edhe për mjaftë vende të botës”, Maks Myle
“Dardania është njëra nga krahinat antike të Ballkanit ku popullata autoktone është ruajtur më së miri”, Fanulla Papazogllu
“Origjina e shqiptarëve ngjitet deri te koha e pellazgëve dhe kanë origjinë parahelene”, Gos Xhen
“Shqiptarët janë Ilir të rinj”, Gustav Majer
“Shqiptarët janë pasardhës të Ilirëve, ndërsa ilirët janë pasardhës të pellazgëve… Shqiptarët janë stërnipërit e Pellazgëve”.
-Haki Pasha: “Po doli në shesh historia e shqiptarëve, Perandorinë Osmane e merr lumi”, Georg Hahn
“Hieroglifet egjiptiane, të krijuara para 4.000 vjetësh kanë domethënie shqipe”, Harold Whitehal
“Në Maqedoni, vetëm shqiptarët janë popull autokton”, Henri Braisford
“Shqipja rrjedh nga ilirishtja dhe ilirishtja nga pellazgjishtja”, Johan Georg Fon Han:
“Sllavët e jugut, pas ardhjes në Ballkan, aty gjetën shqiptarët”, Jovan Cvijiq
“Vetëm shqiptaret konsiderohen si pasardhës të racës ilire”, Konstandin Paparigopulos.
Do te na denoi Zoti, populli shqiptar, gjaku i deshmoreve tane dhe gjaku i shqiptareve te te gjitha moshave, ne te gjitha periudhat qe eshte derdhur lum, per mbrojtjen e trojeve tona dhe arritjen e lirise nga pushtusit romak, bizantin, greko-sllav dhe nga pushtusi turk , derisa t`i tolerojme te na udheheqin, te na percaktojne fatin tone dhe te na perfaqesojne ne bote, keqebersit, lakmitaret, te pandershmit, te padijshmit dhe tradhtaret, qe po bejne perpjekje ta paraqesin kombin shqiptar dhe bashkimin e tij permes fisit ALBAN, duke mos perfillur fisin ARIAN, fisin DARDAN e shume e shumne fise tjera ILIRO- ARBRORO- SHQIPTAR. Kombi shqiptar eshte i perber me ajken e tij te perbashket prej shume fiseve, prej nje gjuhe, nje gjaku, nje tradite, kulture e zakoni, tri besimeve fetare te imponuara nga pushtusit dhe nje teritori etnik shqiptar. Kete duhet ta dij, ta kuptoi e ta pranoi , çdo shqiptar sa më pare, nese nuk ka deshire te vdes si tradhtar! I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje