Si fitohet besimi ne mesin e tjereve

Nëse dojme ta fitojme besimin në mesin e tjerëve, duhet bere atë që jemi zotuar, ta zhvillojme reputacionin e personit të cilit i besohet në cilindo segment të jetës dhe t`i përmbushim obligimet ashtu siç kemi premtuar. Nese e bejme te kunderten, jo qe e fitojme bisimin ne mesin e tjereve, por e humbim edhe ate troh autoriteti qe e kemi patur ma pare.
Besimi humbet tersisht ne mesin e tjereve, kur nuk mund t’i zotërojmë e menagjojme si duhet perceptimet, mendimet, prirjet, instiktet, deshirat, lakmine e sjelljet tona dhe bëhemi rob i tyre. Ai që ka vendosur të udhëheq me fatin e vet , është sundimtarë i vetvetes dhe menagjues i mire i cilesive te veta njerezore e luftetar i pameshirshem i veseve te tija,qe ia humbin autoritetin dhe besimin ne mesin e tjereve.
Besimi humbet tersisht ne mesin e tjereve, kur nuk mund t’i zotërojmë e menagjojme si duhet perceptimet, mendimet, prirjet, instiktet, deshirat, lakmine e sjelljet tona dhe bëhemi rob i tyre. Ai që ka vendosur të udhëheq me fatin e vet , është sundimtarë i vetvetes dhe menagjues i mire i cilesive te veta njerezore e luftetar i pameshirshem i veseve,qe ia humbin autoritetin e tij dhe besimin tek ai.
Lexusi im i dashur, per ta fituar besimin ne mesin e tjereve dhe per ta ruajtur autoriten qe e posedojme, duhet bere ate qe jemi zotuar. I juaj, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje