Ate qe e kemi bere dje si komb e kemi sote, ate qe e bejme sote do te kemi neser

Ky parim univerzal njerezor vlene njesoi si per kombin edhe per individin, familjen, shoqerine dhe institucionet e organizatat punuse shtetnore e private. Per ta respektuar kete parim universal njerezor, secili prej neve duhet te kemi kujdese te shtuar ne veprimet tona te cilat i bejme gjate jetes, sepse sipas cilesise apo kualitetit dhe dhe sasise apo kuantitetit te tyre i korrim edhe rezultatet.
Per ti evituar gabimet e se djeshmes duhet analizuar sukseset dhe demet qe kane rezultuar sipas sjelljeve tona. Ata qe e mbeshtesin kete parim universal njerezor jane njerez te sukseseve te medha personale, familjare, institucionale, shkencore, shoqerore, shtetnore dhe kombetare. Po su mbeshtetem ne kete parim universal njerezor, nuk do te mesojme kurr nga gabimeve tona, i perserisim prap ato, derisa te zhgenjehemi perfundimisht. Nese nuk mesojme prej gabimeve tona dhe pasojave qe naj kane sjelle ato, do te zhytemi dalengadale dhe do te fundosemi ne pusin e pafunde te tyre.
Sa me shume qe e kuptojme esencen e ketij parimi universal e njerezor, aqe me shume mesojme permes gabimeve tona dhe kurr nuk i perserisim ato, sepse vertete e kuptojme se ate qe e kemi bere dje e kemi sote dhe ate qe e bejme sote do ta kemi neser, qofte si individ, si familje, si shoqeri, qofte si institucion, organizate punuse, si shtet e si komb.
Ky parim i famshem dhe universal njerezor, si po duket pak apo aspak po respektohet nga individi, familja, shoqeria, institucioni, politika, kombi dhe nga dy shtetet shqiptare! Kur e theme kete, gjithnje mendoi ne gjendjen tone jo aqe te lakmuar ne fushen e politikes kombetare e nderkombetare, ne fushen e ekonomise dhe shendetesise, ne fushen e edukimit dhe arsimit e te drejtesise, ne fushen e biznesit e te tregtise, ne fushen e marredhenjeve ndernjerezore, personale, familjare e fetare.
Te gjitha keto fusha kane nevoje te domosdoshme e te ngutshme ti korigjojne gabimet e shumta, qe behen ne mesin e tyre dhe te mesojne nga gabimet e veta, nese nuk deshirojne te zhyten edhe me shume ne pasojat e gabimeve qe i bejne dhe te fundosen tersishte ne pusin e pafunde te tyre.
Lexuesi im i dashur, ka ardhe koha tash ose kurr ti analizojme pa nderprere pasojat dhe sukseset qe kane dale nga sjelljet tona ne te kaluaren, te mesojme nga gabimet dhe mos t`i perserisim atro, sepse sipas atyre sjelljeve qe i bejme sote, rezultatet e tyre do t`i korrim neser.  I juaj, mesuesi Ise

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje