Sekretet e sjelljeve

Sekretet e sjelljeve

Shumica e sjelljeve tona bëhen nga dëshira për të qenë i rëndesishëm, shfrytëzues i tjereve dhe mbisundues i tyre.
Dëshira që të ndjehemi të rëndësishem , është njëra ndër dëshirat më njerëzore e ma fisnike, e cila na bënë të dallojmë prej gjallesave tjera toksore. Po të mos ishte kjo ndjenje nxitese, ne do te jetonim ne erresiren e madhe te paditurise qe jetojne edhe gjallesat tjera te kesaje toke dhe civilizimi njerezor i ketyre permasve, nuk do te ekzistonte.
Deshira per t’i shfrytezuar tjeret dhe mbisunduar ata, qone drejte rruges per te bere krime njerezore qe nuk jane edhe aq te pakta ne rruzullin tokesor, te cilat gjithnje e ma shume po ia ulin imazhin shoqerise njerezore.
Menyra se si i plotesojme nevojat dhe deshirat tona gjate jetes, pasqyron karakteristikat tona personale, tiparet dhe vetite e mira apo jo te mira, tregon se kush jemi permes karakteristikave, tipareve dhe vetive personale, qe jane te vendosura ne menyren e sjelljeve tona per t’i realizuar deshirat dhe qellimet e ndryshme jetesore.
Shembuj te ndjenjes se deshirave tona jane te shumta, per te mire e per te keqe, qe na bejne te ndjehemi krenar apo te turpshem.
Sa e sa prej nesh nxitojne t’a bejne naten dite dhe te paisen me fjalen e fundit te shkences, artit, kultures, teknikes e teknologjise bashkekohore, per t’i realizuar nevojat dhe deshirat e veta dhe per t’u bere sa me te rendesishem per veten, familjen, rrethin dhe kombin.
Per qudi, ne mesin tone e ne bote ka dhe te tille qe perpiqen dhe bejne sjellje e veprime me plot krime, vrasje e gjakderdhje te medha, genjeshtra e mashtrime te paskrupullta, vjedhje e dhunime te pameshirshme, drogim dhe trafikim te qenjeve njerezore ,per realizimin e interesa personale ne deme te tjereve.
Lexusi im i dashur, eshte ne nderin dhe menqurine tone, t’i analizojme sa ma shume sjelljet tona e te tjereve dhe te kemi kujdese per permbajtjen dhe vlershmerine e tyre njerezor qe e manifestojne ato. Me respekt, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje