Deshira e prinderve per ta rrite dhe edukuar sa ma mire femijen eshte e madhe

Dëshira e prinderve, posaqerisht e nënës është aq e madhe, për ta rrite dhe edukuar fëmijën mire e ma mire, sa qe shpeshehere kjo deshire bije ndesh me moshën dhe kapacitetin e femijes. Fëmija duhet te rritet, edukohet dhe te përparoj ne shume fusha qe përputhen me moshën dhe kapacitetin e tije. Kure e them këtë mendoj se, fëmija ka nevoje ne radhe te pare te këtë shëndet te mire fizik, ku per kete është e domosdoshme shëtitja ne ajre te pastër, te ece e te lëvizë , te vrapoj dhe te luaj sa ma shume me shoke e shoqe e me te afermit familjar, qe ta ketë një shëndet te mire. Për ta mbështetë shëndetin e mire fizik, intelektual, emocional e social te femijes, prinderit e sidomos nena, duhet me pas kujdese edhe ne mënyrën e te ushqyerit, sasinë e ushqimit, llojin e tije dhe gjum te mjaftushem e te qete te beje femija. Fëmija ka nevoje ta zhvilloje ne menyre proporcionale shëndetin intelektual, emocional e social krahas atij fizik, i cili mund te zhvillohet përmes lojës, ku është e preferuar, pjesën me te madhe te kohës, fëmija ta kaloje ne loje mes shoqerise se tij dhe te afermeve familjar. Loja e rrite, e edukon, e shëron dhe e qetëson femijen. Rrita, edukimi, shërimi dhe qetësimi i fëmijës përmes lojës është një rrite e natyrshme, shume funksionale e domosdoshme dhe e dobishme. Fëmija përmes lojës e shëtitjes, përpos zhvillimit te shendetit fizik, emocional, intelektual, zhvillohet edhe ne aspektin e shendetit social, duke i ndërtuar raportet e mira e te këndshme mes anëtareve te familjes se gjere e te ngushte, mes prindërve dhe mes moshatareve te tije, qe ka aqe nevoje ai për ta.
Lexusi im i dashur dhe ju prinder, kujdesuni sa ma shume ne rriten dhe edukimin sa ma te mire te femijeve ne shume fusha, sidomos ne fushen e shendetit fizik, emocional, intelektual, social dhe punues, duke e anagzhuar femijen sipas mundesive e kapacitetit te moshes se tij, e jo kurrsesi jashte mundesive te kapacitetit te tij, qe nuk i perputhet me moshen. Mos e harroni lojen e shetitjen ne natyre, ushqimin e mire dhe gjumin e rehatshem si faktor vendimtar te rrites dhe edukimit te shendetshem per moshat e reja te femijeve. Me respekt, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje