Pa edukate kombetare, intelektuale e morale, nuk ka dinjitet e perparim njerezor

Nese ne kokat tona nuk prodhohen mendime me nivel te larte edukativ e vizionare per te ardhmen e kombit tone, per unitetin dhe identitetin e tije, ne si kombe do te devalvohemi dhe do te stagnojm ne krahasim me kombet tjera te botes. Ne kete menyre te devalvuar do te funksionojne edhe dy shtetet shqiptare, duke devalvuar edhe ato vlera qe jane fituar me djersen, sakrificen dhe gjakun e ma te mireve te kombit. Po nuk i aftesuam neper shkolla te te gjitha niveleve, me te gjitha mjetet kombetare e shtetenore, gjeneratat tona te reja me edukimin patriotik, edukimin e punes, edukimin intelektual, human, social, me edukimin e drejtesise, sakrifices, guximit, me edukimin e miresjelljes, respektit, tolerances, mirekuptimit, unitetit mes veti, me edukimin moral dhe me edukimin qe te kuptojne se sa padrejtesite nau kane bere neper shekuj nga pushtuesit tane e sherbtoret e tyre, nuk do te kete kurr politike shtetnore e kombetare dhe politikan ne krye te dyja shteteve shqiptare, qe do ti mbrojne e do ti persosin se bashku me populline, dhe me te gjitha mjetetet e aparatit shtetenor, virtytet e lartepermendura njerezore e kombetare, pa te cilat nuk ka jete me dinjitet. Lexuesi im i dashur, nese nuk i kontribojme secili prej nesh kauzes sone kombetare, aty ku jemi, ku punojm e veprojme, nuk do te kete dinjitet , perparim e zhvillim shtetnor e as kombetar. Me respekt, mesuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje