SBASHK-u apo MASHT-i po abuzojne me arsimin, mesimdhenesit e nxenesit tane?!

Po behen 20 shekuj qe po injorohet shkolla jone shqipe, mesuesit e saje, po perbuzet dhe po devalvohet edukimi, dituria, arsimi dhe nxenesit tane, si më pare edhe sote nga MASHT, duke u ofruar nxenesve mesim verbal e jo konkret, duke i lene pa mjete te duhura kabinetet mesimore, duke i perdor tekstet shkollore me permbajtje te vjetruara mesimore qe i ka tejkaluar koha dhe nuk premtojne per te ardhmen e nxenesve dhe studenteve tane, tekste qe u mungon tersisht aparatura e teknologjia pedagogjike e psikologjike dhe per disa lende edhe mungojne tekstet fare. Plane e programe te ashtuqujtura korikula te Kosoves, te hartuara nga njerze jo profesionist dhe kopi paste nga planprograme te huaja, pa kurrfar analize profesionale dhe pershtatje per nevojat e vendit tone. Trajnime te deshtuara te mesimdhenesve apo shperlarje parash nga burokratet e MASHT-it. Keqperdorim i buxhetit te arsimit nga kompetentet, politizim i kuadrit mesimore, dhe ati menagjues, politizim, korruptim dhe imponim i cilesimit, notimit e kalushmerise se nxenesve e studenteve, ne permasa më te egra. Largimi nga shkolla i kuadrit profesional- pedagogut e psikologut, qe jane mese te domosdoshem per mirevajtjen e organizimit te procesit mesimor dhe per tranimin e puntoreve, sipas parametrave bashkohor pedagogjik e psikologjike. Komunikimi e bashkpunimi i tyre ne menyre profesionale me nxenesit, prinderit e nxenesve dhe mesimdhensit ne bashkpunim me udheheqjen e shkolles. Percjellja e mirembajtjes se ngrohjes dhe pastertise ne shkolle e neper klase, percjellja e disiplines, ardhjes se nxenesve me rregull neper ore mesimore dhe trajtimi profesional i kesaje qeshtje. Trajtimi profesional i ngatrresave dhe konflikteve mes nxenesish neper shkolla, trajtimi ne menyre profesionale i zvoglimit te motivit te nxenesve per mesim e probleme tjera seriioze qe egzistojne neper shkollat tona.                          Lexusi im i dashur per keto probleme qe i cekem më larte, aspak nuk i ka fajet SBASHK-u. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje