MASHT-i i ka vu ne greve urie kabinetet e mjetet mesimore neper shkollat tona e jo SBASHK-u

Qe dy dekada me radhe pas lufte MASHT-i i ka vuar ne greve urie kabinetet dhe mjetet mesimore, mese te nevojshme per organizimin e mirefillte te procesit mesimor edukativ neper shkollat tona. Per shkak te kesaje gjendje aspak te lakmushme neper shkollat tona, pa dashjen e stafit mesimdhenes, dashamire jetik te arsimit, po i japin perparesi absolute burokratet e korruptuar te arsimit,organizimit te mesimit verbal, ne dem te mesimit racional e konkretizues, edhe pse konkretizimi e racionalizimi i mesimit i ka perfshire masivishte shkollat e botes bashkohor.
Eshte per t`na ardhur keqe se ne cilen gjendje i ka pruar MASHT-i qe dy dekada me radhe kabinetet mesimore shkollore, ku behet organizimi, konkretizimi e racionalizimi i procesit bashkohor mesimor e edukativ.
Mjerimi i ketyre kabineteve flete kjarte e sheshazi permes bashatisjes se tyre pa mjetet te duhura mesimore, duke e lene organizimin e procesit mesimor edukativ te mesimdhenesve ne meshiren e shkumsit, tabelave mesimore te stervjetruara, shpuzes se leckosur dhe librit shkollor po ashtu te stervjetruar nga permbajtjet demode te njesive mesimore, qe nuk premtojne per nje te ardhme më te mire te nxenesve e studenteve tane.
Secili dashamire i arsimit mund ta verifikoi kete konstatim timin nese e bejn nje vizite neper shkollat tona, per ta pare me syte e vete per se afermi gjendjen e kabineteve shkollore dhe per tu informuar se me cilat mjete mesimore eshte paisur apo nuk eshte paisur fare kabineti i gjuhes shqipe, kabineti i gjuhve te huaja, kabineti mesimor i biologjise, kimise, fizikes historise,matematikes, gjeografise, informatikes, filozofise, sociologjise, psikologjise, logjikes, edukates qytetare, kabineti mesimor i muzikes, ateleja e artit figurativ dhe salla e edukates fizike dhe kabinetet e mesimit zgjedhor. Permes paisjes me mjete mesimore te kabineteve shkollore, sipas lendeve mesimore, kuptohet kjarte se ne cilin nivel po organizohet procesi mesimor edukativ neper shkollat tona e neper univerzitete. Ne nivel te duhur bashkohor te racionalizimit e konkretizimit mesimor, apo ne nivel jo te duhur te organizimit verbal e abstrakt te procesit te mesimit.
Lexusi im i dashur, nuk eshte mire ta bartim fajin tek ai qe eshte mese paku fajtor, sepse faji u takon burokrtateve te korruptuareve ne radhet e hierarkise se arsimit nga larte poshte, prej MASHT-it e deri ne nivel shkolle. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje