Poshte kenveshtrimet qe behen nga diopria simpatike, antipatike, subjektive e iluzore!

Intelektualet te cilet nuk mund te lirohen nga diopria e kendveshtrimit simpatik, antipatik e subjektiv dhe nga iluzionet mashtruese ne raport me vlerat personale, grupore, shoqerore, politike, luftarake dhe ne raport me ngjarjet e ndryshme qe kane ndodhe e po ndodhin, jo vetem qe e deformojne te verteten e realitetit per te cilin flasin, jo vetem qe i fshehun dobsite qe kane ndodhe, i rrisin e i zvoglojne vlerat njeanshem sipas kenveshtrimit simpatik, antipatik, subjektiv dhe sipas iluzioneve, mbeshtetur ne thash e theme te trilluara e te kurdisura nga qarqe te ndryshme antishqiptare, jo vetem qe shkelin pameshirshem mbi vlerat e tjereve dhe i theksojne ne menyre te terbuar vlerat e veta personale e grupore, duke i veshur me vellon mitike ne dem te vlerave te pergjithshme kombtare, njerzore, morale e humane, por e pengojne tmerrsisht edhe zhvillimin e metutjeshem dhe e shkaterrojne deri ne fund zhvillimin e deritanishem. Sa shume kane dale ne skene “intelektual” qe vuajne nga smundja e dioprise se kenveshtrimit simpatik, antipatik, subjektiv dhe nga kendveshtrimet iluzore, rreth nje realiteti te caktuar per te cilin flasin! I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje