Nuk u shkon përshtati shqiptarëve të jetojnë pa nderë e pa dinjitet

17. 10. 2019- ripostim

Gjithnjë e më shumë po zvoglohet ambicja e njerëzve të jetojnë me nderë e me dinjitet.Të rrallë janë ata ambicioz që i pervjelin duartë dhe i përvishën punës me deshirë, vullnet e dashuri, që përmes djersës së ballit, menqurisë që e posedojnë, t`i arrijneë sukseset dhe të mirat e kësajë bote gjatë jetës dhe ta ruajnë të pa luhatur nderin e dinjitetin përsonal, familjar e kombtar.

Është ndjenjë e pakëndëshme kurë vërehet rritja e numrit të njerëzve, që vrapojnë në mënyrë marramendëse të uzurpojnë sa më shumë, të mashtrojnë, të kërcnojnë, të turturojnë dhe të dhunojnë pameshirshëm tjerët, për përfitime përsonale, grupore e politike, në dëm të tyre e në dëm të qështjes sonë institucionale, shtetnore e kombtare.

Vërtetë është ndjenjë jo e mirë për secilin dashamirë të kombit, kurë vërehët dita ditës, se në mesin tonë kombëtar, po zvoglohet numri i njeëezve që kanë ambicje të jetojnë ndershëm e me dinjitet, pa i dëmtuara interesat e tjerëve dhe interesat e perbashkta institucionale, arsimore, shendetesore, ekonomike, juridike, kombëtare e më gjërë. Nuk është jetë luksoze, e lumtur dhe njerëzore, nëse bëjmë jetë pa nderë e pa dinjitet. I juaj mësuesi Isë

A

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje