Nuk i duhen aspak atdheut dhe kombit shqiptar politikan me programime te vjetruara e djallezore ne kokat e tyre

 

  1. 12. 2020

 

 

Njerzite qe i kane te programuara ne kokat e veta njohurite te cilat i ka tejkaluar koha dhe jane shume te demshme e reakcionare te perdoren ende, e kane veshtire ti perqafojne programimet e reja, qe i pergjigjen kerkesave te kohes, sepse i humbin privilegjet e veta primitive e te ndyra.

 

Konfrontimet e medha mes njerzeve behen per shkak te programimeve te vjeteruara e me permbajtje te ndryshme ideologjike e reakcionare ne kokat e tyre, te cilave u ka kaluar koha dhe nuk premtojne te mira, pos te kqija per kohen ne te cilen jetojme.

 

Mes shqiptareve më shume ka njerze me programime te vjetruara dhe me bindje e besime te ndryshme te prapambetura ne kokat e tyre, sesa njerze me programime te duhura e te reja, qe i pergjigjen kerkesave te kohes dhe jane leve e forte e ndryshimeve te medha e progressive shoqerore.

 

Shoqeria shqiptare ku jeton ne trojet e veta, derisa t`i veje ne balle te skenes politike, kulturore, shkencore, ekonomike, shendetesore, arsimore e juridike njerzit me programime te vjetruara, primitive e reakcionare ne kokat e tyre, do ta heq te zite e ullirit dhe nuk do te sheh kurr dite te bardha, siq nuk ka pa, qe nga pushtimi i Iirise e deri ne ditet e sotit. I juaj, mësuesi Isë

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje