Nese lirohemi nga indoktrinimet me xhepurat e kesaj bote, medoemos mesojme edhe ti zgjedhim e ti permiresojme mendimet, bindjet dhe besimet ton

13, 12. 2020
Sa më shume te mesojme sesi t`i zgjedhim dhe t`i permiresojme mendimet, bindjet dhe besimet tona, aqe më shume do te lirohemi nga indoktrinimi me xhepurat e pejsazhit tone kulturor, i cili eshte i mbusghur perplot me xhepurat e kesaje bote, me te cilat jane programuar kokat tona, edhe pse u ka skaduar koha shume më heret dhe nuk kane kurrfar dobije te mbeshtetemi ne to gjate organizimit te proceseve ton ate ndryshme jetesore.
Mendimet, bindjet dhe besimet tona, sipas Toni Robins jane si” komanda te padiskutushme te cilat na thone sesi jane gjerat, çfare eshte e mundur dhe e pamundur dhe çfare mundemi e nuk mundemi te bejme. Ato formojne çdo veprim, çdo mendim dhe çdo ndjenje qe e perjetojme. Si rezultat, ndryshimi yne ne sistemet e besimit eshte i rendesishem per te bere ndonje ndryshim te vertete dhe te qendrushem ne jeten tone”.
Pasi qe mendimet, bindjet e besimet tona, sipas Toni Robins na qenkan komanda, te cilat na shtyjne te veprojme gjate jetes, atehere qenka e domosdoshme qe ti vejme ne pikepyetje permbajtjet e mendimeve, bindjeve dhe bisemeve tona, jane apo nuk jane xhepura ne raport me te verteten.
Po se beme kete, ka rrezik qe ato te rreshqasin ne ujrat e xhepurave te ndryshme te kesaje bote, te cilat jane barte ne realitetin e pejsazhit tone kulturor mes te cilit jemi rrite, edukuar e po veprojme.
Eshte e pamundur te ecim ne hap me kohen me mendimet, bindjet e besimet te cilat rrenjet e shtatin e kane formuar me xhepurat e kesaj bote e cila e ka indoktrinuar edhe pejsazhit tone kulturor, mes te cilit jemi rrite, edukuar dhe tani po veprojme me programime te tilla qe u ka skaduar koha dhe gjenden ende te programuara neper kokat tona.
Sapo t`i deinstalojme nga kokat tona programimet e vjetruara, te pamundeshmen do ta bejme te mundeshme. Ne te kunderten do te sillemi ne qark, do te izolohemi dhe do te stagnojme ne vend sin je shoqeri primitive. I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje