Nuk behet jete e dinjitetshme pa dinjitet personal

Tersia e vlerave morale, vetedia qe e posedojme per keto vlera, per te drejtat tona njerezore, nderimin dhe respektin qe ia bejm vetit e tjereve, manifestimi i jashtem i kesaje vetedije dhe i ketij nderimi ndaj vetevetes e ndaj tjereve, tregon plotesisht dinjitetin tone personal, familjar dhe kombetar qe e posedojme.

Sipas shkalles se dinjitetit tone intelektual, emocional, human, moral,  personal, familjar e kombetare qe e posedojme, edhe nivelin e jetes te tille e kemi.
Ne ditet e sotit po manifestohet dinjitet e nivel  i ulte politik, intelektual, fetar, profesional, personal, familjar dhe kombetare ne raport mes nesh si komb, e ne raport me tjeret jashte vendit.  Gjithashtu po tregojme dinjitet e nivel  te ulte intelektual, emocional  e profesional  edhe ne raport me qeshtjet e ndryshme ekonomike, shendetesore, edukative , arsimore ,  juridike  e fusha tjera jetesore, ku nuk ka mbete asnje fushe e cila dallohet me dinjitet e nivel  te larte njerezor e kombetar te organizimit.
Lexuesi im i dashur, nuk pritet jete e lumtur, e begatshme e standardizuar  pa dinjitet politik, intelektual, fetar, profesional, personal, familjar dhe pa dinjitet kombetar. I juaj mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje