Interesimi, zotimi e perkushtimi per te bere diçka me vlere kane dallim mes veti

Interesimi eshte vetem nje pohim parapelqys. Pohimi nuk eshte fuqi, as perkushtim e as zotim per te bere diçka te rendesishme e me vlere, personale, familjare, institucionale e kombtare,” por eshte vetem nje lutje e dobte, madje e thene pa e besuar plotesisht e si duhet ne te vertete”.
Shembuj te pohimeve parapelqyse jane: ” Do te me pelqente te beja ma shume para”, do te me pelqente te rrija ma prane femijeve te mi”, ” dote me pelqente te beja nje ndryshim te madhe tek vetja” dhe shume shembuj tjere parapelqys sikur keta shembuj.
Pa vendos me perkushtim dhe pa u zotuar te arrijme rezultate e suksese te ndryshme politike, shoqerore, kulturore, historike e shkencore, pa vendos e u zotuar se çfare personaliteti  do te behemi. Pa i vendos edhe standartet efektive e te pranushme te sjelljeve tona, qe te merremi me perkushtim praktikisht, per te bere diçka te suksesshme dhe per t`i arrite gjerat me vlere qe i synojme, do te mbetemi perjetesisht vetem ne suaza te interesimeve, duke frenuar veten ne nje vende me nje status te pandryshuar dhe me nje standard te ulte jetesor, njerezor, politik, kulturor, htorik, shkencor, moral, human e kombtar.
Lexusi im i dashur, vetem interesimi per te bere diçka me vlere rrethe ndryshimit tone dhe statusit jetesore, nuk eshte i mjaftushem, pa u zotuar e pa u perkushtuar seriozisht, qe ta ndryshojme veten dhe statusin tone jetesor personal, familjar, institucional, shoqeror e kombtar. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje