Nese nuk gjejme rruge duhet hapur vete

Ata qe vendosin te perdorin çfaredo qe u jep jeta, nuk ka gje qe nuk mund ta permbushin dhe te arrijne suksese te larta, edhe kure nuk gjejne rruge ate e hapin vete, nese e ndjekun formulen e suksesit perfundimtar:” 1. Vendosin qarte se çfare jane te perkushtuar te arrijne, 2. E kane vullnetin te ndermarrin nje veprim masiv, 3. Vejne re se çfare funksionon e çfare jo dhe 4. Vazhdojne te ndryshojne qendrimet dirsa te arrijne ate qe e dojne, duke perdorur gjitheçka qe u jep jeta gjate rruges”.
Per ta bere kete formule realitet, nuk eshte mire te perqendrohemi ne dhembjet qe naj sjelle pervoja here- here, por te vazhdojme me perqendrimin dhe veprimin drejte synimeve, qe ia kemi vuar vetit t`i realizojme, pa i perfille pengesat qe na dalin para.
Kure e dijme se çfare dojme dhe kemi besim qe e arrijme ate, gjate veprimit verejme se çfare funksionon e çfare jo, ndryshojme vazhdimishte qasjen sipas situates derisa t`i arrijme ato qe i dojme, pa marr parasysh kohen dhe mundimin qe e shpenzojme me i tejkaluar pengesat.
“Vendimi per t`iu perkushtuar rezultateve afatgjata dhe jo gjerave te caktuara afatshkurtra, eshte po aq i rendesishem sa çdo vendim qe do te marrim gjate jetes. Po te mos arrijme ta bejme kete, mund te na shkaktojne jo vetem dëme financiare, shoqerore ose kombtare, por edhe deme te plota personale”.
“Ajo qe dukej se ishte e pamundur per nje afat te shkurter, u kthye ne nje shembull fenomenal suksesi e lumturie nga pikepamja e afateve te gjata”.
Ngritjet dhe uljet e jetes gjasojne me ndryshimin e stineve te vitit, sepse ” jeta eshte nje cikel i mbjelljeve, korrjeve, pushimeve dhe riperteritjes”.
Lexusi im i dashur, nese nuk gjejme rruge, ato duhet ti hapim vete, permes perpjekjeve tona dhe marrjes se vendimeve te ndergjegjeshme. i juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje