Mënyra si e kanë përceptuar e po e perceptojnë problemin Europa, SHBA e KUINTI mes Kosovës e Serbisë, janë vetë problemi

04. 02. 2024

Problem nuk janë ata që me të drejtë e mbrojnë kushtetutën e Kosovës, pa i ndërhyrë askujt në punët e tyre të brendëshme dhe pa e provokuar askë, pos nëse provokohen terroristët serb që synim e kishin dhe e kanë ta terrorizojnë Kosovën, shtetin e saj, popullatën shqiptare dhe të kryejn gjenocid ndaj saj, siq kanë kryer shekuj me radhë. Problem i Kosovës janë ata që shkelën dhe po shkelin mbi te drejtat e saj dhe popullit shqiptar. Europa, SHBA e ambasadoret e KUINTIT, po e shohin problemin mes Kosovës e Serbisë duke aluduar padrejtësishtë tek Presidetja Osmani, Kryeministri Kurti dhe Kryeparlamentari Konjufca, se mos po provokohet pakica serbe prej tyre, duke mbrojtur ata kushtetuten e Kosovës dhe duke shtrirë pushtetin sistematikisht në tërë teritorin e saj, sipa kushtetutës së shtetit tonë multietnik, i cili mbronë të drejtat dhe liritë e pakicave, sidomos pakicës serbe më shumë seq mbrohen ato në shtetet europiane , në SHBA e më gjërë nëpër botë, me theks të veqant në veriun e Kosovës ku shtrihen katër komunat me shumicë serbe, edhe pse çdo veprim i udhëheqësve të shtetit tonë , po bëhet duke mbrojtur ligjin, kushtetuten, demokracinë dhe barazinë për të gjithë qytetarët atje pa dallim, të cilët nuk kanë ra e nuk bijnë ndesh me Kushtetuten e ligjet e sajë, nuk punojnë kundër shtetit të Kosovës, nuk organizojnë korrupcion e krime në dëmë të shtetit, nuk organizojnë krime e terror kundër shqiptarëve, kundër pakicave tjera nacionale dhe kundër serbëve lojal ndaj shtetit tonë demokratik e multietnik!

Pse nuk u shqetësuan për dy dekada me radhë e nuk po shqetësohen edhe tani Europa, SHBA, ambasadoret e KUINTIT, NATO, UNMIK dhe EULEKS për ndarjen e Mitrovicës Veriore tek Ura e Ibrit, e cila është e rrethuar me tela gjembor, duke ua pamundësuar shqiptarëve, bandat terroriste serbo-qetnike të kthehen atje nëpër shtëpitë e veta, edhe pas afër tri dekada që po bëhen kurë ka përfunduar lufta, PSE?! Pse nuk u shqetësuan akterët në fjalë, që para syve të tyre vriteshin shqiptaret në veriun e Mitrovices, hudheshin në Lumin Ibër fëmijt shqiptar, të cilëve u dilte shpirti për gazepi në valet rrëmbyse të këtij lumi dhe askush nuk mori përgjegjësi për këto akte terroriste kundër shqiptarëve, PSE?! I thojnë kësaj drejtësi, barazi, mirëkuptim e respekt ndaj popullit shqiptar shumicë, mbi 90%, që i dha afër 15 mij viktima të pafajshme gjatë luftës fashiste e gjenocidale të kriminelit Millosheviq? Jo aspak, kjo nuk është drejtësi por padrejtësi e madhe! Pse nuk u shqetësuan Europa, SHBA, NATO, KFORI, UNMIKU, EULEKSI dhe ambasadoret e KUINTIT, që ndërtoheshin nga bandat serbe, finansuar nga Serbia, shtëpi pa lejen e pushtetit qendror të Kosovës në Mitrovicën veriore tek Kodra e Diellit e gjetiu, për kolonët serb të ardhur nga viset e ndryshme të Jugosllavisë që kanë kryer krime të ndryshme kundër popullatës kroate e boshnjake gjatë luftës, nëpër ato vende, tani me synimin që ta kolonizojnë atë pjesë të veriut të Kosovës dhe ta pengojnë popullatën shqiptare të kthehen nëpër shtëpitë e veta, PSE?! I thojnë kësaj drejtësi e mirëkuptim ndaj popullit shqiptar që u përgjak nga fallangat terroriste të ushtrisë dhe policisë serbe dhe u dhunuan nga ata mbi 20 mij femra shqiptare? Jo zotëri ndërkombtar nuk i thojnë kësaj drejtësi, as barazi e as mirëkuptim, kurë nënshtrohet e poshtrohet një popull i tërë, siq ka ndodhur e po ndodh me puppullin shqiptar !

Pse nuk u shqetësuan e nuk po shqetësohen akterët në fjalë, siq po shqetësohen tani për serbët e Veriut, kurë iu morën Kosovës mbi 2800 hektar tokë me nënshkrimin e marrveshjes mes demarkacionit me Malin e ZI e me Kosovën dhe mbi 400 mij hektar tokë mes demarkacionit me Maqedonin, PSE?! Me nënshkrimin e marrveshjes për asociacionin e komunave me shumicë serbe që të priviligjohen si race superiore nga pakicat tjera dhe nga popullata shumicë e përgjakur, e vrarë, e dhunuar e përdhunuar dhe e përzënë nga trojet e veta prej fallangave ushtarako-policore të pushtetit fashist, terrorist e gjenocidal serb. Nënshkrimin e marrveshjes për ekstra teritor të kishave tona ortodokse të ozurpuara nga kolonët serbo-malazes, kurë e ka pushtuar serbo-jugosllavia Kosovën, PSE?! I thojnë kësaj drejtësi ndaj një populli që e ka pare të zitë e ullirit shekuj me radhë prej pushtetit fashist , terrorist e gjenocidal serb, si në këtë rast populli shqiptar shumicë në Kosovë? Jo bre ndërkombtar kjo nuk është drejtësi, humanizëm, moral njerëzor por e kundërta e tyre! Pse akterët në fjalë nuk u shqetësuan e nuk po shqetësohen aspak për hapjen e komunave paralele para syve të ndërkombtarëve, edhe pse këto paralelizma janë në kundërshtim me kushtetuten e Kosovës dhe populates së sajë, si komuna paralele në Pejë, Istog, Klinë, në veriun e Mitrovës, në Dragash katër komuna paralele kundër komunave legale e legjitime të Suharekës, Prizërenit, Rahovecit e Dragashit, PSE?! I thojnë kësaj drejtësi, respekt e mirëkuptim ndaj popullatës shumicë shqiptare e ndaj pakicave jo serbe që jetojnë në shtetin multietnik të Kosovës, të cilët duhet ti gëzojnë të drejtat e veta në mënyrë të barabart, pa u majorizuar nga pakica serbe afër 3% e popullates së sajë? Kësaj mundë ti thojnë gjithçka pos drejtësi, baraza, humanizëm,moral njerëzor Jo! I juaj mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje