Ligesite tona personale, familjare dhe ato kombetar, po i paguajm shume shtrejte

 Ata qe jane te lige shpirterisht, intelektualisht, moralisht dhe kombetarisht, heret ose vone i paguajn shtrejte ligesite e veta, personale, familjare dhe kombetare. Fatkeqesisht keto ligesi po i paguajn edhe ata qe nuk bejne pjese ne kete kategori njerezish te pa njerez.
Ligesite tona personale, familjare dhe ato kombetare qe 2000 vite me radhe i kemi paguar e po i paguajm me jeten, me gjakun, me nderin, me neneshtrimin, me peruljen dhe me poshtrimin tone ndaj pushtueseve, duke u sorrullatur pas ideve dhe pikepamjeve te disa intelektualeve, politikaneve dhe fetareve, te cilet shesin mend , edhe pse nuk kane per veti. Keta far kuzhinjer mendimesh te niveleve te ulta, me fukarallekun e tyre intelektual, politik, moral, human, social, kombtar, mbushur shpirtin plot me lakmij, shemtije, tradhtij dhe gojen plote europe, duke u shit si europian para popullit tone te ngrate, edhe pse vete jane mese paku europian, edhe pse vete nuk kane tru, nuk kane shtat e nuk kane shpirt e kulture europiane, qe ta gjejne veten  mes saj dhe tia pergatisin vendin dhe pozicionin popullit shqiptar si komb i barabart me kombet tjera, e jo si komb i ndare e i coptuar, si komb i varfer e i masakruar, si komb i majorizuar e i turperuar, sipas apetiteve te fqinjeve tane pushtues, e sipas apetiteve te Europes, e cila i shperblei fqinjet tane, me tokat dhe me gjakun tone, per hater te Rusise dhe interesave te veta.
Ne si komb nuk kemi nevoj te gervallemi siq po gervallen disa qorbagjinje tane politik, intelektual e fetar, me gojen plot qorbe bajete per europen, por kemi nevoje ti tregojme europes dhe botes mbare permes pune, dije, nderit, drejtesise, guximit kombtar per barazimin e te drejtave tona si komb ne mesin e kombeve tjera te Europes e Botes, ashu siq ishim dikur para te gjitheve europian dhe i kemi dhene shume Europes per te mbete Europe e jo Azi, sepse kemi derdhe gjak shum per ti mbrojte trojet tona dhe per tu deshmuar se jemi nderi kulminat i europes, jo si popull pushtues e shkaterrues i fqinjeve tane, jo si dhunues, poshtrues, vrases i  femijeve, grave dhe pleqeve e te rinjeve te pafajshem te fqinjeve tane, por ishim popull mbrojtes nga fqinjet pushtues e shkaterrues te qenjes sone kombetare, edhe pse kete mbrojtje e kemi paguar me nje takse te madhe qe e ka parapar Europa tua vej si kusht shqiptareve, per ti shperblyer klyshte krishten sllavo-otodoks te ardhur ne Gadishullin tone Ilirik.
Lexuesi im i dashur,  kuptoje njeher e mire, se Europa nuk ka nevoje per qorbagjinje qe e sterpikun dhe e perlyjn me qorben e tyre bajate ate, sepse mjafte eshte e zhytur me gjorbat e veta po ashtu bajate. Ne europe, o duhet te shkojm me dinjitet kombetar, si komb i barabart me tjeret, o duhet te zhdukemi fare, te mos jetojme  si popull i nenshtruar,  i poshtruar, i sunduar, i coptuar nga Europa  ne gjashte pjese si shperblim i fqinjeve tane gjakatar dhe uzurpus te trojeve tona me ndihmen e Europes plake. I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje