A kemi apo jo, politike e shtet kombetar ne shqiptaret

A i thuhet politike kombetare politikes qe shkele mbi gjakun e deshmoreve, e shkaterron pasurine kombetare, e varfron vendin dhe i lene pa pune e rrugeve te rinjte tane?
A mund t`i thuhet politike kombetare perkrahjes dhe mbrojtjes se atyre qe shkelin mbi gjakun e deshmoreve tane, qe rrahun gjoks se i kane bere mrekullite per kombin, edhe pse dita dites po e shkaterrojne?! A mund te quhet politike kombetare perkrahja e mekatareve, tradhtareve, sahan lepiresve, te korruptuareve, te pa afteve, puthadoreve qe e shkatrrojne vendin, qe e varferojne popullin, qe bashkpunojne me pushtuesit tane ne deme te qeshtjes sone kombetare?! Si ka mundesi te quhet politike kombetare, punesimi ne baza partiake pa kritere profesionale, regjistrimi i nxenesve dhe studenteve po ashtu, kalueshmeria e tyre po ashtu, hapja e shkollave e univerziteteve private pa kurrfar kriteri, po ashtu?! Si ka mundesi te quhet politike kombetare kur perkrahen shkelesit e kushtetutes dhe ligjeve te saje, per ti mbrojt militantet partiak dhe interesat e tyre personale e grupore?! A mund te quhet politike kombetare ngecja e zhvillimit ekonomik, shendetesor, arsimor, juridik e fusha tjera shtetnore?! A mund te quhet politike kombetare perhapja e korrupcionit, narkomanise, prostitucionit dhe trasfikimit me qenje njerezore?! Si mund te quhet politike kombetare nenshtrimi kaqe i madh vend e pa vend ndaj politikes nderkombetare dhe politikes se pushtuseve tane?!
Deri kur ka mundesi te duroi ky popull kete neneshtrim, kete perulje e kete poshtrim kaqe te madh?!
Lexuesi im i dashur, nese bejme pune mekatari, tradhtari, sahanlepiresi, puthadori dhe pune te korruptuari, nuk do te kemi kurr perparim e zhvillim personal, familjar, shtetnor e kombtar, perpos varferim, mjerim, padrejtesi e shkaterrim. Andaj ne doren tone eshte te mos behemi llaskuc, sahanlepires, shkurtepames, puthador, te korruptuar e tradhtar dhe mos t`u shkojme pas atyre dhe mos t`i perkrahim ata, qe jane te tille dhe qe shkelin mbi gjakun e deshmoreve, mbi idealin e tyre, mbi lirine, qe e varferojne dhe e shkaterrojne shtetin, qe e lene rinine tone rrugeve, e lene te largohet nga vendi per ta siguruar nje kafshate buke neper bote, duke ia kthyr shpinen pergjimone vendlindjes dhe atedheut te tyre. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje