“Jeta ose eshte nje avanture e guximshme, ose nuk eshte asgje”- Helen Keller

Nuk duhet ta leme veten, jeten dhe fatin ne duare te huja dhe te rrethanave te ndryshme. Fatin dhe jeten tone, jemi ne ata qe e percaktojme, e jo tjeret te vendosin per interesat e veta ne dem te fatit e ne dem te jetes sone.
Nuk duhet ta leme veten, jeten dhe fatin ne duare te huja dhe te rrethanave te ndryshme. Fatin dhe jeten tone, jemi ne, ata qe e percaktojme, e jo tjeret te vendosin per interesa te veta ne dem te fatit e ne dem te jetes sone.
U bene shume shekuj qe i kemi lejuar dhe po i lejojme tjeret te vendosin mbi fatin e mbi jeten tone, duke vrapuar verberisht pas tyre dhe duke harruar tersishte veten, jeten, fatin dhe atedheun tone, te cilin mbi 80% e moren tjeret me tendence qe ta marrin edhe kete i cili na ka mbetur, permes izolimit, varferise, burgosjeve, vrasjeve dhe permes perzenjeve masive nga trojet tona.
Mesimet qe i kemi marre dhe po i marrim nga jeta, leximi i librave te ndryshem, mesimi e dituria nga pergatitje profesionale e shkencore, nga seminare te ndryshme specializimi e trajnimi dhe menyra tjera te mesimit e pervetesimit te diturise, nese nuk i perdorim per rregullimin e fatit, jetes dhe interesave tona personale, familjare e kombtare, ato mesime e dituri jane totalishte te pavlefshme per ne.
Asnje force nuk ka mundur dhe nuk mundet, t`i rezistoi forces se vendimit qe e merre ne menyre te vendosur nje popull unik, per t`i regulluar interesat e veta kombtare, per ta rregulluar fatin, per ta ngrite standardin jetesor, kulturor, ekonomik, arsimor, shendetesor, juridik e politik.
Derisa te edukohemi dhe ndergjegjesohemi se shpirti i nje populli, i cili merr vendim te ndergjegjesuar per rregullimin e fatit, jetes dhe qeshtjes se vete kombtare, nuk gjunjezohet, pa marr parasysh fuqine e prersionit qe ushtrohet nga tjeret mbi te, ai popull do te dergjet neper duare te huja, duke shpresuar se dikush tjeter na qenka shpetimtari i tije, s`iqe kemi besuar e po besojme qe 2000 vjete, duke vrapuar pas tjereve here nga lindja e here nga perendimi, here nga jugu e her nga veriu, here me papen e her me sulltanin, here me balozin e zije e here me div mervanin, her me katolik e ortodoks e here me islamik, si te mjere e te verbuar dhe asgje te dobishme pa fituar, pos fatkeqesive te parreshtura.
Vullneti, guximi, deshira, dashuria dhe vendosmeria per te fituar dhe per te patur sukses ne rregullimin e qeshtjes sone kombtare, per ta formesuar jeten e fatin dhe per t`i marre nen kontrolle, mund te shfrytezohen vetem atehere kure te vendosim te ndergjegjesuar e seriozisht dhe te besojme forte, se asnje sfide, asnje problem, asnje pengese qe na dalin para, nuk mund ta gjunjezojne vendosmerine e ndergjegjesuar te shpirtit tone liridashes e atedhedashes, si popull e si komb.
Lexusi im i dashur, derisa te vendosim ne menyre te ndergjegjesuar dhe te besojme forte se jeta dhe fati jone do te permiresohet perfundimisht nga veprimet tona dhe marrja e vendimeve te ndergjegjeshme, e jo kurr nga rrethanat e ndryshme e nga tjeret, ato nuk do te ndryshojne per te mire dhe nuk do te kemi fuqi qe ti marrim nen kontrollin tone. I juaj, mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje