Janë parimore apo jo sjelljet e Europës, ambasadorëve të KUINTIT dhe SHBA-s në raport me Kosovën dhe Serbinë

07. 02. 2024

“Është e pamundur të thyejmë ligjin. Ne vetëm mund të thyhemi përballë ligjit” ose përballë parimeve njerëzore. “Realiteti objektiv është i përbër nga parime që e drejtojnë rritjen dhe lumturinë njerëzor pa dallim racor, fetar, politik e regjional, pra ligje natyrale që i tokojnë një shoqërie të qytetruar gjatë histories së saj”. “Realiteti i ligjeve natyrale apo parimeve të tilla bëhet i dukshëm për këdo që mendon thellë dhe shqyrton epokat e histories shoqërore. Këto parime lëmohen herë pas here dhe shkalla me të cilën njerzit në një shoqëri i njohin dhe jetojnë në harmoni me to, i lëviz at ose drejtë mbijetesës dhe qëndrueshmërisë ose drejtë shpërbërjes dhe shkatrrimit”.

Nëse e analizojmë konceptin e drejtësisë dhe pa anësisë parimore, sjelljet e Europës, ambasadorëve të KUINTIT dhe SHBA-s rreth zgjidhjes së problemit mes Kosovës e Serbisë janë parimore e të drejta apo të njëanshme në dëm të Kosovës e për favore të Serbisë, që 11 vite dialog mes dy shteteve? Nëse janë parimore siq po hiqen akterët në fjalë, atëherë ndërhyrja e Kosovës në puntë e brendëshme të Serbisë, Malit të Zi dhe Maqedonisë së Veriut, është e lejueshme që të manifestoi edhe Kosova praktikisht ndërhyrjen e sajë për përkrahjen e pakicës së komunitetit shqiptar që të barazohen të drejtat dhe liritë e tyre, siq i ka pakica serbe të garantuara me kushtetutën multietnike të Kosovës?!

Kur bëhet fjalë për dinjitetin njerëzor dhe respektimin e tij, koncepti themelor i Deklaratës së Pavarësisë së SHBA-s, manifeston këtë vlerë ose parim njerëzor:” Ne mbrojmë këto të vërteta që janë të vetëdukshme se, të gjithë njerëzit janë krijuar të barabart dhe të paisur nga Krijuesi, me të drejta të patjetërsueshme e të sigurta, midis të cilave është jeta, liria dhe rruga e lumturisë”. Nëse shtrohet pyetja para Europës, ambasadoëve të KUINTIT dhe SHBA-ve, apo respektohen të drejtat e shqiptarëve në Serbi, Mal të Zi dhe Maqedoni, sipa udhëzimeve të Deklaratës së Pavarësisë së SHBA-ve, nëse jo, pse atëherë po përbuzen shqiptarët kaqë padrejtësisht dhe nuk po përfillen të drejtat e tyre as përsafërmi, krahasuar me të drejtat e pakicës serbe në shtetin multietnik të Kosovës dhe prap po vehet nën saknksione Kosova, ndërsa Serbia fashiste, gjenocidale po përgdhelet edhe pas sulmit terrorist të bandave serbe në Bajnsk!

Ku është drejtësi, ku është barazia, ku është paanshmëria e faktorit ndërkombtar, ndaj kësaj padrejtësie kundër shqiptarëve, për ti privilegjuar bandat teroriste serbe të udhëhequra, të përkrahura, të stimulluara nga krimineli bandit Aleksandër Vuçiq, kundër shtetit të Kosovës e kundër populates shqiptare?! I juaj mësuesi Isë

Të gjitha reagimet:

1Ekrem Fazliu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje