Vetedija dhe nderdija sllavo- greko ortodokse është ndërtuar mbi pushtimin e nenshtrimin e popujve

08. 02. 2014- ripostim

Kjo vetij sllavo- greko-ortodokse gjithnjë e më shume po perhapet si ideologji pushtuese, përmes akademikëve nëpër institucione të ndryshme ku punojnë ata, klerikëve fetar përmes kshave ortodokse dhe politikanëve përmes intsrumenteve shtetnore, sëbashku i shërbejn me të gjitha mjetet politikës pushtuese, poshtruse, nënshtruse, dhunuse, terroriste e gjenocidale kundër popujve me të cilët rrethohen, sidomos kundër shqiptarëve.

Kjo vetëdije e tyre drejtuar ndërdijes së vetë sllavo-greko-ortodokse, rrenjet i ka në pushtime të kahmotshme e deri në ditët e sotit, që janë dëshmuar e po dëshmohen nga të gjitha anët e botës, duke shkelur e nëpërkëmbur barbarisht e marrëzisht, parimet univerzale dhe virtytet njerëzore.

Në këtë nëpërkëmbje barbare, përbuzje, urrejtje, dhunë, terror e gjenocid, kundër popullit shqiptar, i ka rrënjët ideologjia politiko-fetare, kulturoro-historike dhe propaganda sllavo- greko-ortodokse kundër. shqiptarëve!

Këto vetij qoroditës sllavo-greko-ortodokse kundër shqiptarëve janë ushtruar e po ushtrohen edhe sot para syve të botës, me stimulimin dhe përkrahjen e Europës, e cila i coptonte tokat tona, që ti shpërblej ardhacakët sllavo-greko- ortodoks për hatër të Rusisë. Fatkeqësisht kohëve të fundit edhe me përkrahjen e SHBA-ve

Vetëdija dhe ndërdija sllavo-greko-ortodokse lindë, ushqehet, rritet, zhvillohet, mburret e krenohet mbi pushtimin e popujve, sidomos popullit shqiptar mbi masakrat ndaj tyre, mbi dhunimin e perqmimin, mbi genjeshtrat e mashtrimet, mbi grabitjet e plackitjet, mbi padrejtesite dhe mbi forcen qe e ushtrojne ndaj tjerëve e sidomos ndaj shqiptareve. Me një fjalë vetëdije e ndërdije kryekput, pa u mbështetur për asnjë qast në parime univerzale njerezore, në përmbatje plotesisht e pamoralshme.

Për këtë vetëdije e ndërdije sllavo-greko-ortodokse është për ti ardhur keqë botës së civilizuar njerezore e posaqerishtë Europes plake, që para syve të sajë po ushtrohen e po jetësohen barbarizmat më të ulta pushtuese, terroriste e gjenocidale, që në essencë e kanë masakrimin, nënshtrimin, përuljen, poshtrimin, asimilimin dhe gjenocidin e popujve me të cilët rrethohen e sidomos ndaj popullit shqiptar.

Ku është ndërgjegjëja e Europës, ka apo nuk ka fare ndërgjegje ajo për këto krime njerëzore që janë bërë e po bëhen kundër shqiptarëve, para syve të saj, me stimulimin dhe përkrahjen e sajë?!

Dhelpnia e vetëdijes dhe ndërdijes sllavo- greko-ortodokse pa kurfar parimi etiko-njerezor, ka shkuar aqe large qe para botës ta paraqes vetën si viktime mbi gjakun e popujve, sidomos mbi gjakun e shqiptarëve që vete e kanë shkaktuar dhe te perligj vetën si viktimëpa kurrfar te drejte, e viktimën ta shpallin fajtore, për ti arsyetuar pushtimet e uzurpimet e trojeve dhe tokave te tyre e sidomos tokat e shqiptarëve.

Këto klithma e këto kukama kudo që u ipet rasti sllavo-greko-rtodokseve, derdhin lotë korkodilli, se edhe Kosova jone e dashur dhe martire, na qenka, “tok e shejte serbe dhe djep ku ka linde e eshte rrite serbo-sllavizmi ortodoks”. Për çudi kjo teze fashiste shqiptare po zen vende në mbarë botën sllavo-ortodokse, pak përjashtime dhe tek një pjesë e botes perëndimore dhe Europës plakë e shelafe.

Shih për këtë, se si u merren tokat personale shqiptareve me bekimin e Europes, qe ato toka tua bejne prone kishave ortodokse te cilat kane qene produkt i pushtimeve romako-bizantine qe nga koha e pushtimit te Ilirise ne gjysmen e pare te shekullit te pare te eres sone, kryesisht viti 49 i shekullit te pare, kur para pushtimit te ketyre trojeve nuk kishte sllave e as Serbi, nuk kishte romak e as turqi dhe nuk kishte katolicizem, ortodoksizem dhe islamizem, por kishte Iliri e Ilirizem.

Të gjitha keto izma perpos ilirizmit, i morem me dhunë pas pushtimeve që na u bene për 20 e me shume shekuj me radhe. Për këtë fare nuk i bëhet vonë Europës, sepse është dashuruar marrëzishtë pas pushtimeve të shqiptarëve nga sllavo-grkët ardhcak në Gadishullin ILIRIK!

Eshte per tu befasuar se edhe sote e kesaje dite sikur shekuj me pare, etika e klerikeve sllavo-ortodoks ne parim eshte e bashkuar me politiken e pushtimit te cilet e marrin guximin qe edhe lutjet fetare te cilat i bejne ne emer te Zotit neper kishat e tyre ortodokse, per synim i kane vazhdimisht pushtimet, uzurpimet, mashtrimet, perqarjet ne mes popujve, fyerjet, nenshtrimet dhe asimilimet e ndryshme te atyre qe i pushtojne e sidomos neve shqiptareve, duke hedhur permes fenereve te tyre ortodoks pluhur, helm, vnere e tyme pushtues, mashtrues, nenshtrues e asimilues.

Ado të ngopet ndojerë Europa me veprat e veta “Lavdi marrëzisë” kundër shqiptarëve?!

Lexuesi im i dashur ka ardhe koha e fundit ta pergatisim vetedijen dhe nderdijen tonë kombetare që të bëhemi një digë e madhe dhe e fortë, për ti bërë ballë burrërisht e kombtarisht vetëdijes dhe ndërdijes sllavo-greko-ortodokse, që për synim e kishin dhe e kanë pushtimin, nënshtrimin, poshtrimin, dhunimin, terrorin, asimilimin dhe gjenocidin e shqiptareve. Uzurpimin e tokave të tyre, shkatrrimin e cdo gjeje që është Iliro-shqiptare dhe asimilimin perfundimisht e përzënjen e tyre masivishtë nga trojet e veta.

Edhe pse jemi vonuar, më mirë vonë se kurrë!

Vetedija dhe ndërdija jonë kombetare duhet te pergatitet në atë mënyrë që në etikën tonë të zënë vëndë kryesor parimet dhe virtytet e larta njerëzore, duke lëshur rrënjë e duke rritur shtat të fort njehere e mir parimete për atedhedashuri, për pavarësi e liri, për unitet e bashkim të trojeve tona, per punë e dije, për respekt e dashuri mes veti, tolerancë, mirëkuptim, solidaritet, moral njerëzor e kundërshtim ndaj amoralitetit, dashuri e patriotizëm, që ti perballojmë burrërisht e kombtarisht pushtimet, uzurpimet, nënështrimet e poshtrimet e sllavo-grekëve ortodoks, duke u ballafaquar ballëpërballë në dyluftim me ta duke rrzistuar me të gjitha mjetet që ti mbizotrojmë gënjeshtrave sllavo-greko-ortodikse me të vërtetën tonë të patjetërsueshme .

Po ashtu në vetëdijen dhe nderdijen tonë individuale, familjare, kolektive, fetare, shoqerore dhe kombetare, duhet ti qrrënjosim sa me pare te gjitha veset qe i posedojme në demin tonë kombetar, e ti zavendesojmë ato me virtyte të larta njerëzore e kombetare, për ta mbrojtur vetëvetën nga rrenimet e me tutjeshme asimiluese sllavo-greko-ortodokse.

“Uniteti i shqiptarëve mes veti, të pamundëshmen e bënë të mundëshme, përqarja e tyre, të mundëshmen e bënë të pamundëshme”!

I juaj mësuesi Isë

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje