Ia vlene ti sfidojme sa më pare xhepurat nga pejsazhi yne kulturor qe te zgjohemi nga agonia e shekujve

4. 12. 2020
Xhepurat jane rregulla te thata te cilat jane barte tek ne, brez pas brezi dhe te cilat jane konsumuar vite, dekada e shekuj më pare, ne proceset e ndryshme te organizimit jetesor.
Xhepurat, dokrrat , demagogjite, korrupcioni e krimi i organizuar si rregulla te thata e antinjerzore, e kane perfshire tersishte pejsazhin tone kulturor ne nivel kombtar , politik, fetar, kulturor, shkencor, ekonomik, shendetesor, arsimor, juridik e kumos ne proceset e ndryshme te organizimit jetesor.
E kemi nje sfide te madhe para vetit si individ, si familje, si institucion e si komb qe ti luftojme xhepurat dhe ti largojme nga skena e perdorimit, te cilat nau kane imponuar nga breza te mepershem dhe na jane instaluar ne kokat tona si programe qe u ka skaduar koha e vlera e tyre qe ti plotesojne kerkesast tona ne hap me kohen.
Keto xhepura ende po i perdorim verberishte dhe panjerezishte, si rregulla te organizimit te proceseve tona te ndryshme jetesore, te cilat po i stagnojne ato te ecin perpara.
Politika, religjioni, kultura, shkenca, ekonomia, shendetesia,arsimi dhe jurispodenca tek ne shqiptaret kane nevoje urgjente te lirohen sa më pare nga xhepurat apo rregullat e thata, te cilave u ka skaduar koha dhe te cilat kane mbete te programuara ende neper kokat tona, ku perdorimi i tyre po i sjelle deme te pariparushme, shtetit , kombit, atdheut dhe pejsazhit tone kulturor ne nivel kombtar gjate perdorimit te tyre.
Çlirimi definitiv i pejsazhit tone kulturor prej xhepurave, dokrrave apo prej rregullave te thata, do ti jep jetes se shqiptareve nje hov te jashtzakonshem drejte zhvillimit e perparimit tone ne nivel kombtar, shopqeror, institucional, familjar e poersonal. Ne te kunderten, do te vazhdoi kjo agoni e tmerrshme me pasoja te pariparushme te skenese sone kombtare politike, fetare, kulturore, shkencore, ekonomike, shendetesore, arsimore e juridike. I juaj, mësuesi Isë
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje