Gjendja depresive psikike eshte pa afetsi e jona te perballemi si duhet me problemet e jetes

Depresioni shfaqet ne menyrat jo efektive te perceptimit tone te problemeve dhe detyrave qe na dalin gjate jetes. Ky perceptim jo efektiv shkakton telashe te ndryshme depresive ne procesin psikik intelektual, emocional, motivues, ne procesin e vemendjes dhe sjelljeve aspak te pershtatshme, qe ti zgjidhim problemet e ndryshme ne favor tonin.
Gjendje te tilla depresive manifestohen ne zvogelimin e interesimit tone per ngjarjet e ndryshme qe ndodhin rreth nesh, per zgjidhjen e favorshme te tyre. Manifestohen me zvoglimin e interesimit ta ndryshojme per te mire gjendjen tone personale, familjare e kombetare. Shkurt shprehur mos interesim total per ardhmerine tone personale, familjare, shoqerore e kombetare.
Gjendja depresive nuk i lene askujt aftesi, force, vullnet, guxim, deshire dhe dashuri per ti tejkaluar veshtiresite dhe pengesat qe na dalin para. Nuk i lene askujt aftesi e guxim per ti perdor te gjitha mjetet e mundeshme intelektuale, politike,demokratike, revolucionare e luftarake ne rast nevoje, per ti tejkaluar te gjitha veshtiresite dhe te gjitha pengesat.
Individit, familjes dhe kombit qe i mungojne cilesite e permendura me larte, per ti tejkaluar pengesat dhe veshtiresite, do te perfshihen nga nje numer i madh paknaqesish, zhgenjimesh, deshprimesh, pikllimesh dhe pesimizem per te ardhmen.
Shkaku i kesaj gjendje jo te kendeshme, jane ndikimet e shumta negative te faktoreve te ndryshem politik, fetar, ekonomik, shendetesor, edukativo-arsimor, juridik e policor. Dukurite negative te ketyre faktoreve, me doemos e sjellin ne gjendje depresive individin, familjen dhe shoqerine kombetare ne pergjithesi dhe ia zvoglojne kapacitetin e perceptimit sa ma te drejte te ketyre rrethanave qe ti tejkaloj me nje racionalizem te duhur.
Per ti shpetuar secili kesaj gjendje depresive psikike, duhet te marrim masa sa me pare qe ti luftojme dukurite negative, duke u nisur nga vetevetja e deri ne majat me te larta shtenore e politike. Per ta bere kete duhet te ndrmarrim veprime te rrepta duke i perdorur te gjitha mjetetet e mundeshme ne lufte kunder te gjitha veshtiresive, pengesave dhe dukurive devijante e negative ne nivel personal, familjar dhe ne nivel kombetar. Me nje fjale, kudo qe ndodhin dukurite negative, dhe kudo qe shfaqen veshtiresi e pengesa, i madh e i vogel duhet ngritur ne kembe per ti luftuar pameshirshem ato, qe ta krijojm nje ambient te shendetshem, te begatshem, te dinjitetshem, te barabart per te gjithe, humane dhe te lumtur.
Nese pajtojme me gjendjen momentale depresive qe e ka perfshire vendin tone dhe qendrojme duar kryqe, po e bijme veten qe mos te kemi rrugedalje tjeter , pos me ike me te madhe nga vendi, per tua leshuar pushtuseve tane kete vende, qe me te gjhitha mjetet po e kerkojne. Te rijnte ma te mire te vendit apo inteligjenca jone po e marrin gjithnje e ma shume rruge e pakthim, duke udhtuar drejte hiqit e rrethe tij neper bote.
Lexuesi im i dashur, ka ardhe koha e fundit qe se bashku te gjithe, ti luftojme dukurite negative, qe e kane perfshire mesin tone kombetar, familjar e individual, nese nuk kemi deshire te perfshihemi edhe me teper nga gjendja e thelle depresive shpirtnore, e cila po mbulohet gjithnje e me shume me zhgenjime, deshprime dhe qendrime pesimiste, per te ardhmen personale,profesionale, familjare dhe kombetare. I juaj, mesuesi Ise

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lini një Përgjigje